Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 03-01-2018

Ben je van plan jouw website dit jaar eens flink onder handen te nemen? Dan is het wellicht goed om te weten wat de belangrijke webdesign trends van 2018 zijn, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het aanpassen van je site. De drie belangrijkste trends op het gebied van webdesign worden in dit artikel kort beschreven.

 

Uiteraard kies je helemaal zelf welke webdesign trends je wel en niet door wil vertalen in jouw nieuwe website design. Je kunt de informatie op deze pagina bijvoorbeeld ook gebruiken om wat inspiratie op te doen, zonder een van de webdesign trends daadwerkelijk door te voeren in je site.

 

Webdesign trend #1: duimvriendelijke navigatie

Steeds meer consumenten gebruiken hun mobiele telefoon om websites en webwinkels te bezoeken. Heb jij ook veel mobiele bezoekers op je site? Dan is de trend van de duimvriendelijke navigatie zeker belangrijk voor jouw website of webwinkel.

 

Een bekend bedrijf dat deze trend heeft doorgevoerd in het webdesign, is Facebook. Facebook verhuisde de menuknop namelijk van de bovenzijde naar de pagina, naar de onderzijde van de pagina. Nu de menuknop aan de onderzijde van de pagina staat, kun je hier veel gemakkelijker bij met je duim. Dit betekent dat de navigatie van Facebook duimvriendelijk is geworden. Je kunt je navigatie overigens ook duimvriendelijker maken zonder de menuknop te verhuizen, bijvoorbeeld door deze knop wat groter te maken.

 

Webdesign trend #2: woordbeeld

Beelden zeggen meer dan woorden. Veel ondernemers weten dit wel, maar vinden het lastig goede beelden te verzamelen voor hun website of webwinkel. Stockfoto’s zien er niet bepaald inspirerend uit en niet alle ondernemers hebben geld om een professionele fotograaf voor mooi beeldmateriaal in de arm te nemen.

 

Voor deze ondernemers is de webdesign trend ‘woordbeeld’ erg interessant. Volgens deze trend hoef je geen foto, animatie of filmpje op je site te zetten om een mooi beeld te presenteren aan de bezoeker, maar kun je een tekst ook mooi uitbeelden. In opvallende kleuren, in een mooi lettertype en lekker dik- of netjes schuingedrukt. Doe je met deze trend mee, dan kun je aantrekkelijke beelden op je site zetten zonder dat je daadwerkelijk foto’s, animaties of video’s op je website moet plaatsen.

 

Webdesign trend #3: splitscreen

Tot slot is er nog de webdesign trend ‘splitscreen’. Doe je mee met deze trend, dan verdeel je jouw website in twee vlakken (links en rechts). Het ene vlak heeft een lichte kleur, het andere vlak een opvallende kleur. Door het kleurcontrast tussen de twee vlakken, vallen deze lekker op. Je kunt er zelfs voor zorgen dat één zijde van de splitscreen naar boven en naar beneden kan scrollen, terwijl de andere zijde blijft staan. Niet al je websitebezoekers zullen dit even prettig vinden in de navigatie, maar het ziet er wel innovatief en stoer uit.

 

Overigens voer je deze trend niet door in je gehele webdesign, maar slechts in een deel van het design je website. Wil je dat bepaalde content op je site net wat meer opvalt? Dan kun je hier een splitscreen voor gebruiken.

- 5 van 5 sterren -