Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 21-03-2018

Het kost veel tijd en energie om je website of webwinkel hoog te laten scoren in Google. Staat je website eenmaal hoog in de voor jou relevante zoekresultaten, dan wil je natuurlijk wel dat je deze hoge positie behoudt. Helaas gebeurt dit niet vanzelf. Wil je jouw hoge positie behouden, dan moet je je voor SEO in blijven zetten. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

Zo geven we in dit artikel drie tips om jouw website hoog te laten staan in de zoekresultaten Google. Je gebruikt onderstaande tips niet om een goede positie te krijgen, maar om deze te behouden.

 

Blijf je website updaten

Google indexeert up-to-date websites altijd beter dan websites die al langere tijd dezelfde content hebben. Door je website te blijven updaten, behoud je jouw goede positie in de zoekresultaten. Je kunt je website updaten door de teksten af en toe te herschrijven, maar ook door nieuwe pagina’s aan je site toe te voegen. Ook kan het erg goed werken een zakelijke blog bij te houden. Door iedere week een blogpost te plaatsen, houd je jouw website namelijk ook actueel.

 

Verdiep je in de updates van Google

Google voert regelmatig updates door. Soms merk je hier niet zo veel van, soms verandert er veel door een enkele update. Door je goed in de updates van Google te verdiepen, kun je jouw website hier slim op aanpassen. Onlangs heeft Google de metadescriptions van websites in de zoekresultaten bijvoorbeeld verlengd. Door jouw metadescriptions ook aan te passen, voldoet je website aan de nieuwe update van Google. Met een beetje geluk word je hiervoor beloond met een hoge positie in de zoekmachine. Negeer je relevante updates, dan zal je jouw hoge positie sneller verliezen.

Blijf je website testen

Google vindt het belangrijk dat jouw website op en top gebruiksvriendelijk is. Verander je iets aan jouw site, dan is het belangrijk om je website hierna volledig onder de loep te nemen. Is je site nog steeds op en top gebruiksvriendelijk? Dan is er niets aan de hand. Is de gebruiksvriendelijkheid iets achteruit gedaan, dan is het belangrijk hier iets aan te doen. Doe je dit niet, dan kun je jouw hoge positie namelijk verliezen.

 

Je test je website niet alleen als je een grote aanpassing hebt doorgevoerd, maar ook als je iets kleins veranderd hebt. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe button met CTA op de homepage geplaatst, dan test je deze kleine verandering goed op gebruiksvriendelijkheid. Niet alleen op de computer, maar ook op de tablet en smartphone.

 

Tot slot: stop nooit met SEO

Als je jouw hoge positie in de zoekresultaten van Google wil behouden, ben je nooit klaar met SEO. Zie het optimaliseren van jouw website dan ook niet als kort proces, maar als een taak die iedere week weer terug moet komen in jouw planning. Heb je zelf geen tijd om je website te blijven optimaliseren? Dan kun je hier een expert voor inhuren. SEO mag in ieder geval nooit links komen te liggen als je jouw hoge positie in Google wil behouden.

- 5 van 5 sterren -