Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 27-12-2017

Veel mensen gaan het nieuwe jaar in met een lijstje met goede voornemens. Je kunt volgend jaar stoppen met roken, je kunt jezelf voornemen 5 kilo af te vallen, je kunt beginnen met sporten… Er zijn genoeg goede voornemens: ook voor e-commerce ondernemers. In dit artikel zetten we vijf goede voornemens op een rijtje die ook jij in 2018 na kunt streven als ondernemer.

 

1: Vernieuw je website

Veel ondernemers gebruiken jarenlang exact dezelfde website. Dit is niet zo vreemd, want het kost tijd om je website te vernieuwen en het lijkt onnodig als je bedrijf goed loopt. Toch raden wij je aan je website in 2018 eens goed onder de loep te nemen. Een vernieuwing zorgt niet alleen voor een frisse wind binnen de organisatie, maar ook voor een hogere positie in Google en diverse andere zoekmachines. Het kost even tijd, maar je houdt veel over aan het vernieuwen van je website.

 

2: Maak het bestelproces van je webwinkel gemakkelijker

Veel webwinkels hebben een onnodig ingewikkeld bestelproces. Door jouw bestelproces gemakkelijker te maken, kun je meer bestellingen verwachten. Consumenten laten zich namelijk sneller overtuigen een aankoop te doen als het bestelproces van de betreffende webwinkel overzichtelijk, eenvoudig en vooral kort is. Een goed voornemen voor iedere e-commerce ondernemer is dan ook het verbeteren van het bestelproces, door deze overzichtelijker, eenvoudiger en korter te maken.

 

3: Start met een nieuwe manier om je bedrijf te promoten

Promoot je jouw bedrijf al jaren met één specifiek communicatiemiddel? Dan is het verstandig om je marketingstrategie eens wat aan te passen. Dit doe je door een nieuw communicatiemiddel te kiezen om jouw bedrijf te promoten, zoals bijvoorbeeld Facebook, posters of flyers. Je hoeft je oude communicatiemiddel niet helemaal links te laten liggen, maar je kunt je ook op beide middelen focussen. Gebruik je al jaren hetzelfde promotiemiddel, dan hoef je hier minder tijd in te steken. De tijd die je overhoudt, kun je in het nieuwe middel steken.

 

4: Overtref iedere maand de verwachting van minimaal 1 klant

De meeste bedrijven lopen bij iedere klant dezelfde stappen door. De bestelling wordt geplaatst, de bestelling wordt doorgevoerd in het systeem, de bestelling wordt bij elkaar verzameld en de bestelling wordt verstuurd. In het proces worden er diverse automatische mails verstuurd naar de klant, bijvoorbeeld om de verzending van de bestelling te bevestigen.

 

Het is gemakkelijk om op deze manier te werken, maar het is ook leuk om de verwachtingen van de klant eens te overtreffen. Dit doe je door iets extra’s te doen. Je hoeft dit niet bij iedere klant te doen, maar je kunt jezelf best voornemen minimaal 1 klant per maand te verrassen door zijn of haar verwachtingen te overtreffen. Voor deze klant doe je iets extra’s, al is het maar iets kleins.

 

5: Schrijf iedere week een blog

Zoals al eerder vermeld, is het goed de content op je website regelmatig te vernieuwen. Vernieuw je jouw website eenmalig in 2018 (zie voornemen #1), dan profiteer je slechts tijdelijk van de nieuwe content op je website. Wil je jouw website niet eenmalig, maar regelmatig blijven vernieuwen? Dan schrijf je iedere week een interessante blog. Dit is een goed voornemen waar iedere ondernemer iets aan heeft, zeker als de blog op je website al een tijdje niet meer aangevuld is met nieuwe artikelen.   

- 5 van 5 sterren -