Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 07-05-2018

Sluit je een hostingpakket af, dan krijg je altijd toegang tot een online platform om jouw hostingaccount te beheren. In dit platform kun je nieuwe e-mailadressen aanmaken, maar ook databases creëren, bestanden beheren en ga zo maar door. Er zijn diverse online platforms die jij kunt gebruiken om je hostingaccount te beheren. De bekendste online platforms zijn cPanel, Plesk en DirectAdmin. Op deze pagina lees je meer over deze tools.

 

cPanel

Er zijn vele hostingproviders die hostingpakketten aanbieden met het beheersysteem cPanel. Een groot voordeel van dit systeem, is dat cPanel erg duidelijk en gebruiksvriendelijk is. Ook als leek kun je dit online platform prima gebruiken om je hostingaccount te beheren. Daar komt nog bij dat cPanel vele functies heeft om jouw hostingpakket goed te beheren. Het enige nadeel van dit controlepaneel, is dat cPanel vrij prijzig is. Zeker als je zelf een cPanel account aanmaakt, zonder tussenkomst van een hostigprovider, is dit vrij prijzig.

Cpanel logo

Plesk

De volledige naam van Plesk is Parallels Plesk Panel. Ook dit is een systeem dat je kunt gebruiken om je hostingaccount te beheren. Een groot voordeel van deze tool, is het feit dat Plesk erg duidelijk in elkaar zit. Het systeem is erg simpel en overzichtelijk en dit maakt het ook voor de leek erg gebruiksvriendelijk. Ook goed om te weten: Plesk is een van de weinige systemen die Windows Server 2008 en Windows Server 2012 ondersteunt.

plesk logo

DirectAdmin

Tot slot is er nog het controlesysteem DirectAdmin. Dit is een van de bekendste online platforms om hostingaccounts te beheren: vele hostingproviders werken samen met DirectAdmin. Dit is niet voor niets, want het systeem van DirectAdmin heeft vele verschillende functies. Werkelijk alle functies die je mogelijk nodig hebt om jouw hostingaccount te beheren, worden door DirectAdmin aangeboden. Een klein nadeel van het systeem, is dat het voor de leek even kan duren om DirectAdmin onder de knie te krijgen. Die vele functies zijn interessant, maar maken het platform wel wat ingewikkeld.

cPanel, Plesk of DirectAdmin?

Voor je een hostingpakket afsluit, bepaal je welk platform je wil gebruiken om jouw hostingaccount te beheren. Dit kan cPanel zijn, maar ook Plesk of DirectAdmin. Weeg de voor- en nadelen van de drie systemen tegen elkaar af. Zo kom je er vanzelf achter welk systeem het beste bij jou past. Vervolgens ga je op zoek naar een hostingpakket die jouw favoriete platform ondersteunt.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -