Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 13-08-2018

Wil je een webwinkel opzetten binnen Wordpress? In dat geval is Woocommerce het bekijken waard! Dit is een plug-in, die binnen Wordpress geïnstalleerd kan worden. Met een paar muisklikken heb je zo een complete webwinkel, waar je een zelfgekozen template aan toe kunt voegen, producten in kunt plaatsen, enzovoorts. Om de webshop in Woocommerce zo goed mogelijk te laten lopen, zijn er verschillende extensies die niet mogen ontbreken in je systeem achter de webwinkel! In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje.

 

#1: YITH zoom magnifier

Met de YITH zoom magnifier extensie voor Woocommerce is het mogelijk om producten beter zichtbaar te maken voor bezoekers van je webwinkel. Bij het met de muis bewegen over de afbeelding van een product, zal deze afbeelding automatisch groter worden. Zo kan een product beter bekeken worden en neemt de kans op een verkoop toe! Deze extensie is gratis te downloaden.

 

#2: Dynamic Pricing

Een nadeel van Woocommerce kan zijn, dat het erg lastig is om kortingen te geven op specifieke producten of productgroepen. Om deze reden kan het gebruik van de Dynamic Pricing extensie aan te raden zijn. De plug-in maakt het heel eenvoudig om kortingen aan te bieden op bepaalde producten, productcategorieën, of aan een groep vaste klanten. De plug-in is voor 129 dollar aan te schaffen.

 

#3: Currency Switcher

Wanneer je producten ook in het buitenland aanbiedt, kan het slim zijn om de bedragen automatisch om te laten rekenen naar een andere munteenheid. De Currency Switcher extensie biedt je deze mogelijkheid. De plug-in is heel eenvoudig te gebruiken en laat je zelf bepalen welke munteenheden je toevoegt. Ook het toevoegen van Bitcoin behoort tot de mogelijkheden. De plug-in kan voor 29 dollar worden aangeschaft.

#4: WP Rocket

Niet alleen voor een webwinkel in Wordpress komt WP Rocket goed van pas. Ook bij andere soorten websites kan deze extensie je helpen! De plug-in maakt het mogelijk om je website te versnellen. Een snellere website zorgt voor hogere posities in de zoekresultaten en daarmee voor een groter aantal sales. Het gebruik van WP Rocket kost je op maandbasis 39 dollar.

 

#5: Direct Checkout

Tot slot is de Direct Checkout extensie voor Woocommerce aan te raden. Deze extensie biedt klanten de mogelijkheid om direct af te rekenen, zonder eerst een account aan te moeten maken. Je bepaalt zelf waar de standaard afrekenprocedure van Woocommerce begint! Gebruiksvriendelijkheid wordt steeds belangrijker, waar een snelle afrekenprocedure onderdeel van is. De extensie kan gratis geïnstalleerd worden.

- 5 van 5 sterren -