Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 21-08-2018

Een nieuwe website maken begint vaak bij het afsluiten van een domeinnaam. Wanneer de domeinnaam aan je hostingpakket gekoppeld is, kun je aan de slag met de verdere ontwikkeling van de website! Het vinden van een goede domeinnaam blijkt vaak echter niet eenvoudig te zijn. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een goede domeinnaam? Wat is de kracht van zo’n goede domeinnaam? Enzovoorts.

 

Wist je dat het in sommige gevallen verstandig is om direct meerdere domeinnamen af te sluiten? Wanneer je bijvoorbeeld een bedrijfswebsite opstart, kan het slim zijn om naast een .nl-domeinnaam ook de .be-domeinnaam en .com-domeinnaam af te nemen bij je hostingprovider. Zo voorkom je dat deze op een later moment door andere partijen worden geregistreerd!

 

Goede domeinnaam is kort en krachtig

Mocht je een domeinnaam zoeken voor de website van je eigen bedrijf, dan is het vinden van een geschikte domeinnaam relatief eenvoudig. Je kunt in dit geval immers voor de naam van je bedrijf kiezen met de meest logische domeinnaamextensie. Voor bedrijven in Nederland is dat de .nl-extensie, voor bedrijven in België de .be-extensie en voor internationaal opererende partijen een .com-domeinnaam. Mocht je een erg lange bedrijfsnaam hebben, dan zou je zowel voor de lange als voor een kortere variant kunnen kiezen. “Janssen Stukadoors en Timmerwerken” zou in dit geval bijvoorbeeld “Stukadoorjanssen.nl” of “Vakmanjanssen.nl” kunnen worden.

 

Een domeinnaam moet kort en krachtig zijn! Enerzijds om te voorkomen dat directe bezoekers al snel een fout maken bij het overnemen van de domeinnaam, anderzijds om beter vindbaar te zijn in zoekmachines.

Maak duidelijk wat je aanbiedt in je domeinnaam

Daarbij moet het voor bezoekers direct duidelijk zijn, wat je aanbiedt. Bij een algemene webwinkel is dit logischerwijs lastiger, dan bij een stukadoorsbedrijf. Door voor een duidelijke domeinnaam te kiezen weet je zeker dat je het juiste publiek naar je website trekt. Dit voorkomt irritaties bij bezoekers en vergroot de conversie van je website.

 

Probeer bij een goede domeinnaam het hoofdzoekwoord van je website in de domeinnaam op te nemen en vermijd het gebruik van speciale tekens. Vakmanjanssen.nl wordt doorgaans als een betere domeinnaam gezien dan Vakman-janssen.nl. Ook al lijkt dit op het eerste oog wellicht duidelijker! In sommige gevallen zal het niet mogelijk blijken te zijn om het gebruik van een streepje te vermijden, doordat andere domeinnamen al bezet zijn.

- 5 van 5 sterren -