Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Je hebt maandenlang aan je online shop gewerkt en nu staat je webwinkel eindelijk online. Je hebt ontzettend veel zin om je eerste online orders te verwerken, maar tot nu toe heb je geen bestellingen ontvangen. Je moet jouw webwinkel eerst nog promoten om zo veel mogelijk online klanten te trekken, maar hoe doe je dat? In dit artikel lees je welke drie tips je kunt raadplegen om jouw gloednieuwe webwinkel bij de doelgroep onder de aandacht te brengen. De tips in dit artikel zijn specifiek geschreven voor de beginnende ondernemer zonder al te veel budget.

 

Tip 1: schrijf een persbericht

Je kunt zelf veel tijd en energie steken in het bereiken van je doelgroep, maar je kunt ook gebruik maken van de kracht en het bereik van bestaande media om jouw webwinkel te promoten. Door persberichten te schrijven en naar diverse mediabedrijven te sturen, geef je jouw webwinkel veel ‘exposure’ onder de doelgroep. Je persbericht wordt misschien niet door alle aangeschreven mediabedrijven opgepakt, maar met slechts een paar artikelen krijgt jouw webwinkel ook al veel aandacht.

 

Je kunt er ook voor kiezen om niet de standaard mediabedrijven te benaderen, maar ‘influencers’ aan jouw webwinkel te verbinden. Schrijf populaire Facebook- en Instagramaccounts aan en vertel over jouw nieuwe webwinkel. Wellicht willen zij jouw webwinkel wel promoten in ruil voor een klein bedrag of een gratis product. Het is in ieder geval altijd het proberen waard! Verbind je een of meerdere bekende online ‘personalities’ aan jouw webwinkel, dan heb je in een mum van tijd een ontzettend groot online bereik.

 

Tip 2: vertel je eigen netwerk over jouw webwinkel

Je kunt ook veel mensen bereiken door jouw eigen netwerk over je online shop te vertellen. Jouw vrienden, familieleden en collega’s hebben namelijk ook weer veel kennissen en dit betekent dat je zelfs met een klein netwerk al veel mensen kunt bereiken. Zeker als je zelf enthousiast vertelt over je online shop en een goed verhaal te vertellen hebt, is de kans groot dat jouw verhaal weer doorverteld wordt. Zo gaat het nieuws van jouw nieuwe webwinkel als een lopend vuurtje door jouw omgeving.

 

Tip 3: investeer een klein bedrag in promotie

Het uitzenden van een televisiecommercial is duur en een reclame op de radio is ook zeker niet prijzig, maar lang niet alle promotie is zo duur. Je kunt jouw webwinkel ook met een klein budget promoten, als je dit maar op de juiste manier doet. Investeer bijvoorbeeld in online reclames op Facebook, Instagram of een ander sociaal netwerk, laat een paar flyers drukken en laat visitekaartjes maken voor je webwinkel en je komt al een heel eind met jouw promotie. Heb je in een later stadium wat meer geld, dan kun je altijd nog een duurdere reclame laten maken voor je webwinkel.

- 5 van 5 sterren -