Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 23-08-2017

Niet alleen websites van grote bedrijven, maar ook websites van kleine en relatief onbekende organisaties worden regelmatig gehackt. Om gegevens van klanten te stelen, maar ook gewoon voor de lol. Je denkt misschien dat jouw relatief onbekende WordPress website helemaal niet interessant is voor hackers, maar hier mag je niet vanuit gaan. Ook jouw website kan gehackt worden. Wil je dit voorkomen? Dan is het belangrijk jouw WordPress website goed te beveiligen. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

 

Kies een sterk wachtwoord

Jouw WordPress beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Heb je echter een zwak wachtwoord gekozen voor jouw beheeromgeving, dan is de kans groot dat hackers in een mum van tijd in jouw websitebeheer zitten. Eenmaal in je beheersysteem, kunnen ze jouw website offline zetten, de gegevens van je klanten stelen en zelfs virussen verspreiden. Wil je dit voorkomen? Dan scherm je jouw beheersysteem af met een sterk wachtwoord. Dit is een wachtwoord met cijfers, leestekens en het liefst ook een of meerdere hoofdletters.

 

Installeer alleen veilige plugins

Hackers zijn slim: ze weten dat WordPress plugins erg populair zijn en gebruiken daarom deze plugins om hun virussen te verspreiden. Installeer je een onveilige plugin, dan kunnen hackers deze plugin gebruiken om op jouw website in te breken. De gemakkelijkste manier om dit te voorkomen, is door alleen veilige plugins te installeren. Dit is een plugin van een betrouwbare aanbieder, met goede beoordelingen van andere WordPress gebruikers.

 

Neem een SSL certificaat

Een SSL certificaat is een gecodeerde verbinding die tussen jouw website en de computer, tablet of smartphone van de internetgebruiker wordt gelegd. Hackers kunnen deze beveiligde verbinding niet kraken. Stuurt een klant belangrijke (betaal)gegevens naar jouw website via deze verbinding, dan hoef je je geen zorgen te maken dat hier een hacker tussen zit om deze gegevens te stelen. Je kunt het SSL certificaat eenvoudig en snel online kopen. De beveiligde verbinding wordt dezelfde dag nog op jouw website geïnstalleerd.

 

Houd je website up-to-date

Hackers kunnen verouderde websites gemakkelijker kraken. Om hacking te voorkomen, houd je jouw WordPress website altijd up-to-date. Dit betekent niet alleen dat je nieuwe versies van WordPress direct na de lancering installeert, maar ook dat je de updates van plugins en thema’s altijd direct installeert. Hackers kunnen jouw website namelijk ook binnen komen door in te breken op een verouderde plugin of een verouderd thema.

 

Kies voor een betrouwbare hoster

Tot slot raden wij je aan om een hostingpakket af te nemen bij een betrouwbare hoster. Alleen als je hosting neemt bij een betrouwbare hoster, weet je namelijk zeker dat jouw website goed beveiligd wordt. Gratis hosting klinkt aantrekkelijk, maar is vaak absoluut niet veilig. Sterker nog, veel hackers zoeken actief naar websites met gratis hosting omdat deze sites niet goed beveiligd worden en dus gemakkelijke doelwitten zijn voor hacking. Sluit je hosting af bij Vimexx, dan weet je zeker dat jouw site goed beveiligd wordt.

- 5 van 5 sterren -