Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 10-10-2018

Google Adsense is onder websitehouders een van de populairste diensten om inkomsten te genereren. Op een normale bedrijfswebsite probeer je bezoekers aan te zetten tot het aanvragen van een offerte. In een webwinkel wordt potentiële klanten verleid om een product te bestellen. Hoe zit dit echter met websites die enkel informatie aan bezoekers leveren? Deze websites kunnen advertentieblokken op hun pagina’s tonen, die door Google van bijpassende advertenties worden voorzien. Op het moment dat een bezoeker op deze advertenties klikt, levert je dit als websitehouder inkomsten op. Des te vaker er op een advertentie geklikt wordt, des te meer zal een website opleveren!

 

In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden die Google Adsense je biedt. Hoe start je bijvoorbeeld met deze manier van inkomsten generen? Op welke plek kun je de advertentieblokken het beste plaatsen? Enzovoorts.

 

Een Google-account aanmaken voor Adsense

Om Adsense van Google te kunnen gebruiken, zal je eerst een Google-account aan moeten maken. Dit betekent niet dat je voortaan altijd gebruik moet maken van Gmail! Ook met je eigen e-mailadres kun je een account bij Google aanmaken. Dit account kun je vervolgens voor de verschillende services van het Amerikaanse bedrijf gebruiken. Is het aanmaken van een account gelukt? Ga dan naar Google.com/adsense om direct van start te gaan!

 

Na het inloggen bij deze dienst kun je een nieuwe website aanmelden. Google zal je website automatisch controleren om te zien of je hier geen illegale content op toont. Is je website in lijn met de richtlijnen van Google? Dan kun je starten met het opzetten van je eerste advertentieblokken!

Advertentieblokken maken met Google Adsense

Bij het maken van je eerste advertentieblokken zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Let bijvoorbeeld op het formaat van deze blokken, de vorm en de inhoud hiervan. Je kunt kiezen voor een vierkant of rechthoekig blok, die vervolgens gevuld kan worden met tekstadvertenties of afbeeldingen. De een vindt het prettig om een advertentieblok van wat kleur te voorzien met knipperende banners. Een ander vindt dit juist al snel te druk en kiest juist voor een rustiger advertentieblok met tekstlinkjes.

 

Google Adsense verstrekt je vervolgens een stukje code, die je eenvoudig op je website kunt plakken. Nu is het wachten tot de eerste inkomsten gegenereerd worden door je bezoekers! Pas op dat je niet te veel van deze advertentieblokken toevoegt, dit kan bezoekers afschrikken.

- 5 van 5 sterren -