Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 23-04-2018

Wil je voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een DDoS aanval? Dan raden wij je aan om gebruik te maken van professionele en betrouwbare DDoS beveiliging. In dit artikel lees je hoe deze beveiliging precies werkt.

 

Goed om te weten: Ieder DDoS beveiligingssysteem is uniek en dit betekent dat ieder systeem weer net iets anders werkt. Toch zijn er over het algemeen drie stappen die ieder DDoS beveiligingssysteem volgt bij het beschermen van jouw website of webwinkel. Deze drie stappen worden hieronder kort beschreven.

 

Het verzamelen van het internetverkeer

Maak je gebruik van DDoS beveiliging, dan ontstaat er een extra schakel voor de server van je website of webwinkel. Deze schakel werkt volgens drie stappen om je site of webshop te beschermen tegen een DDoS aanval.

 

De eerste stap is het verzamelen van het internetverkeer. Al het internetverkeer dat naar jouw server wil komen, wordt door de DDoS beveiliging tegengehouden en op één hoop gegooid. Ook het normale internetverkeer, ofwel het verkeer van de ‘gewone’ bezoekers van je website, wordt tegengehouden door het beveiligingssysteem.

 

Het beoordelen van het internetverkeer

Het internetverkeer dat de DDoS beveiliging verzameld heeft, wordt vervolgens door het systeem geanalyseerd. Betrouwbaar internetverkeer mag door naar de server, verdacht internetverkeer wordt tegengehouden. Door gebruik te maken van DDoS beveiliging, komt dit kwaadaardige internetverkeer dus nooit bij je server terecht. 

 

Het wegtrekken van kwaadaardig internetverkeer

Internetverkeer dat daadwerkelijk kwaadaardig is, wordt niet doorgestuurd naar je server. Dit internetverkeer wordt weggetrokken door de DDoS beveiliging. Het resultaat? Je server kan nooit overbelast raken door een DDoS aanval, want het kwaadaardige internetverkeer van zo’n aanval wordt tegengehouden door je DDoS beveiliging.

De ‘gewone’ internetgebruiker komt wel op je website of webwinkel terecht, aangezien dit internetverkeer niet als verdacht en/of kwaadaardig wordt gezien en dus door het beveiligingssysteem kan komen.

 

Voorbeelden van DDoS beveiliging

Er zijn vele bedrijven die goede en betrouwbare DDoS beveiliging aanbieden. Enkele systemen die kunt gebruiken om je server te beschermen tegen DDoS aanvallen, zijn Arbor Networks, Riorey, DefensePro en Fortinet. Vergelijk de systemen met elkaar en je vindt vanzelf het beste DDoS beveiligingssysteem voor jouw server. Installeer deze zo snel mogelijk en je kunt voorkomen dat je server aangevallen wordt.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -