Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Waar er tientallen jaren geleden nog niet zo veel websites waren, is dit tegenwoordig wel anders. Wil je nu een domeinnaam registreren voor een eigen website, dan wordt het steeds lastiger om een domeinnaam te vinden die volledig uniek is. Heb jij de perfecte domeinnaam in je hoofd voor jouw website, maar is deze domeinnaam al geregistreerd? Dan kun je ervoor kiezen om een andere extensie te kiezen voor jouw domeinnaam.

 

De extensie van een domeinnaam: wat houdt dat in?

De extensie van een domeinnaam is de tekst die je achter de laatste punt van een url ziet staan. Kijken we naar de domeinnaam Nu.nl, dan is ‘.nl’ de extensie van deze domeinnaam. De meeste domeinnamen hebben de extensie .nl, .com, .be of .org, maar er zijn ook hele andere extensies voor domeinnamen beschikbaar. Denk hierbij aan .amsterdam, .brussels, .blog, .adult en ga zo maar door. Voor iedere website is er wel een goede domeinnaam met passende extensie te vinden en voor veel bedrijven zijn er zelfs meerdere domeinnamen met passende extensies te registreren.

 

Een unieke domeinnaam registreren? Kies een andere extensie

Stel, je hebt een loodgietersbedrijf en bent actief in Amsterdam. Je hebt een website laten bouwen voor jouw bedrijf en hebt bedacht de domeinnaam LoodgieterAmsterdam.nl te willen registreren voor jouw website. Omdat het om een algemene domeinnaam gaat, is deze domeinnaam erg populair. Je kunt de domeinnaam niet registreren, simpelweg omdat iemand anders de url al op zijn of haar naam heeft gezet.

 

Nu kun je ervoor kiezen om je domeinnaam te herschrijven en wat ingewikkelder te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een andere extensie te nemen voor jouw domeinnaam. Neem bijvoorbeeld geen .nl extensie, maar kies voor .com, .org of .amsterdam. Een groot voordeel van het gebruik van een andere extensie, is het feit dat de domeinnaam wat eenvoudiger kan blijven. Eenvoudige domeinnamen worden niet alleen beter onthouden door je (potentiële) klanten, maar worden ook beter geïndexeerd door Google. Door een domeinnaam met andere extensie te kiezen, word je dus zowel beter gevonden door je klanten als door zoekmachines als Google.

Benieuwd welke domeinnaam extensies je allemaal kan registreren? Bekijk dan onze domeinnaam pagina voor alle extensies, prijzen en controleer de beschikbaarheid!

 

Hulp nodig? Wij helpen je graag met het kiezen van jouw domeinnaam

Heb je een bedrijf in Amsterdam en ben je alleen actief in de regio van de hoofdstad, dan heeft het niet zo veel zin om een .brussels domeinnaam te registreren. Een goede domeinnaam is altijd relevant, dus voor jouw bedrijf in Amsterdam kun je een domeinnaam met .brussels extensie beter links laten liggen. Weet je niet zo goed welke domeinnaam of domeinnamen wel goed bij jouw bedrijf passen? Dan kun je ons altijd om advies vragen bij het registreren van je domeinnaam. Wij helpen je graag geschikte domeinnamen van hoge kwaliteit op te stellen, waar je vervolgens de beste domeinnaam uit kunt kiezen voor jouw website. Is deze domeinnaam nog vrij, dan leggen wij de url meteen vast.

.NL domeinnaam voor €2,89 per jaar.

- 5 van 5 sterren -