Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 23-05-2018

Als je de diverse Office programma’s wil gebruiken op je computer, kun je ervoor kiezen de reguliere Office programma’s te kopen en deze vervolgens op je pc te zetten. Je hebt echter ook nog een andere mogelijkheid, namelijk het afnemen van een Office 365 pakket. In dit pakket zitten de reguliere Office programma’s, maar toch is er een verschil tussen Office 365 en het kopen van de reguliere Office programma’s. Wat dit verschil precies inhoudt, lees je op deze pagina.

 

Het verschil tussen Office 365 en de reguliere Office programma’s

Het belangrijkste verschil tussen Office 365 en de reguliere Office programma’s, is dat Office 365 aangeboden wordt in de vorm van een abonnement. Neem je Office 365, dan betaal je iedere maand een vast bedrag om de reguliere Office programma’s te kunnen gebruiken op je computer. Je kunt er overigens ook voor kiezen om een jaarabonnement af te sluiten, maar in dit geval wordt Office 365 alsnog aangeboden in de vorm van een abonnement.

 

Bij de reguliere Office programma’s is dit niet zo. Als je deze programma’s koopt, doe je een eenmalige investering. Je geeft dus niet maandelijks of jaarlijks geld uit aan programma’s als Word, Excel en PowerPoint, maar betaalt deze in één keer.

De voordelen van Office 365

Er zijn enkele voordelen verbonden aan het Office 365 abonnement. Het eerste voordeel van dit abonnement, is dat er bij dit abonnement upgrades naar nieuwe Office-versies inbegrepen zijn. Is er een update voor een bepaald programma, dan wordt deze automatisch en geheel gratis doorgevoerd. Heb je een Office 365 abonnement, dan gebruik je dus altijd de laatste versies van alle Office programma’s op je computer. Koop je de Office programma’s los, dan krijg je alleen beveiligingsupdates. De nieuwe features die eventueel aan de Office programma’s toe worden gevoegd nadat je de programma’s hebt gekocht, kun je niet gebruiken.

 

Verder kun je jouw Office 365 abonnement op maar liefst vijf apparaten installeren. Dit kunnen Windows computers zijn, maar ook apparaten van Apple. Je kunt Office 365 zelfs op je tablet of smartphone zetten. Het abonnement ondersteunt vrijwel alle besturingssystemen.

 

Tot slot krijg je 1 TB aan online opslagruimte als je een Office 365 abonnement afsluit. Deze online opslagruimte gebruik je om documenten, afbeeldingen en dergelijke op te slaan in de cloud. Een groot voordeel van het opslaan van bestanden in de cloud, is dat je deze bestanden vervolgens vanaf elke gewenste locatie kunt openen. Dit maakt het Office 365 abonnement ook zeker interessant voor bedrijven.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -