Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 12-04-2018

Voor je een webwinkel op kunt zetten, kies je eerst een CMS voor jouw online shop. Een CMS wordt ook wel een Content Management Systeem of e-commerce platform genoemd. Dit is een online platform dat je gebruikt om jouw webwinkel op te bouwen en te beheren.

 

Er zijn vele verschillende e-commerce platformen. Eén van deze platformen is Magento. Meer over dit CMS, lees je op deze pagina. Zo krijg je in dit artikel niet alleen wat algemene informatie over Magento, maar lees je bovendien wat de voor- en nadelen van Magento zijn.

 

Magento: een korte introductie

Magento is een van de populairste e-commerce platformen van dit moment. Het platform werd gelanceerd in 2008 en heeft vandaag de dag een marktaandeel van meer dan 20 procent. Je gebruikt Magento om een maatwerk webwinkel op te bouwen en deze online shop eenvoudig online te beheren.

 

De voordelen van Magento

Het is niet zo vreemd dat Magento zo’n groot marktaandeel heeft. Het e-commerce platform heeft namelijk enkele interessante voordelen. Ten eerste is Magento erg krachtig. Ook als je een grote online shop op wil zetten, is dit e-commerce platform uitermate geschikt. Heb je een Magento webwinkel, dan hoef je je geen zorgen te maken dat jouw online shop vastloopt of regelmatig offline gaat.

 

Daar komt nog bij dat je met Magento erg gemakkelijk en voor weinig geld een webwinkel op maat kunt ontwikkelen. Dit komt omdat dit systeem ontzettend veel plug-ins heeft. Iedere plug-in geeft je webwinkel een ander ontwerp of een andere functie. Zelfs als je hele specifieke eisen hebt voor jouw online shop, kun je jouw webwinkel in Magento (laten) bouwen.

 

Tot slot kun je jouw Magento webwinkel gemakkelijk uitbreiden. Wil je bijvoorbeeld niet alleen een Nederlandstalige, maar ook een Engelstalige webwinkel? Dan heb je dit met Magento in een mum van tijd geregeld.

De nadelen van Magento

Magento heeft vele voordelen, maar het systeem kent ook enkele minpunten. Ten eerste is Magento niet zo gemakkelijk te gebruiken voor de leek. Heb je totaal geen ervaring met dit systeem, dan is het vrijwel onmogelijk zelf een professionele webwinkel te bouwen in dit CMS.

 

Daarnaast heeft een Magento webwinkel doorgaans een groot hostingpakket nodig. Een shared hostingpakket is doorgaans te klein voor een Magento webwinkel en dit betekent dat je voor jouw Magento shop vrijwel altijd duurdere hosting af moet nemen. Een extra kostenpost, maar wel veiliger voor je webwinkel, voor jou als ondernemer en uiteraard voor je klanten.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -