Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 09-07-2018

Wanneer je weinig ervaring hebt met het ontwikkelen van websites of webwinkels, kan het gebruik van Wix het overwegen waard zijn. Wix is een handige online tool, waarmee je binnen een paar uur een complete website in elkaar klikt! Een van de voornaamste voordelen van Wix, is het feit dat je geen programmeerkennis nodig hebt om met je website aan de slag te gaan. Mocht je een stapje verder willen gaan, dan kun je ook eens kijken naar Wordpress. Wordpress biedt net iets meer mogelijkheden, maar is daardoor ook lastiger te gebruiken dan Wix.

 

Websites maken met online tool Wix

Om aan de slag te kunnen gaan met Wix dien je eerst een account aan te maken. Dit is geheel gratis, evenals het invoeren van je domeinnaam. Houd er rekening mee, dat het hier om een sub-domeinnaam gaat. Je krijgt hierdoor een domeinnaam als bedrijfsnaam.wix.com en geen eigen domeinnaam. Een eigen domeinnaam bestellen kan wel, maar enkel tegen een prijs van €8.25 per maand. Dit is erg duur in vergelijking met een hosting provider zonder tool als Wix.

 

Wix is zowel geschikt voor het maken van een standaardwebsite of blog, als voor het opzetten van een webwinkel. Binnen de tool van Wix worden handige opties geboden, om bijvoorbeeld een connectie te maken met Paypal, om een chatfunctie aan je website toe te voegen, enzovoorts.

 

De voordelen van Wix op een rijtje

Aan het gebruik van Wix zitten verschillende voordelen. Onderstaand hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 

  • Een website bouwen zonder programmeerkennis nodig te hebben;
  • Gratis te gebruiken en geen serverruimte nodig;
  • Keuze uit een groot aantal bestaande ontwerpen.

logo wix

De nadelen aan het gebruik van Wix

Hoewel Wix verschillende voordelen biedt, zitten er ook een aantal belangrijke nadelen aan het gebruik van dit systeem. Is het belangrijk om deze mee te nemen in je overweging, als je bijvoorbeeld een keuze maakt tussen Wix en Wordpress.

 

  • Bij de gratis versie van Wix staat er reclame op je website;
  • Op een later moment lastig over te zetten naar een andere website;
  • Dure optie als je een eigen domeinnaam wilt gebruiken. 

 

Voor wie is Wix een goede optie?

Het gebruik van Wix is interessant voor mensen die voor het eerst een website opzetten en dit volledig zelf willen doen. Met name voor persoonlijke websites is Wix een handige tool! Denk aan een persoonlijke blog of een winkeltje voor het verkopen van handgemaakte accessoires. Voor bedrijven is Wix vaak geen optie door de hoge kosten voor een domeinnaam. Wordpress is voor hen een beter en goedkoper alternatief!

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -