Vimexx Facebook

Onderwerp: Glue records

25-09-2016 17:36

Beste,

Is het mogelijk glue records voor mijn DNS servers in de .nl zone te (laten) plaatsen?

Mijn situatie:

Ik bezit een aantal domeinen, zeg (als voorbeeld) "een.nl", "twee.nl" en "drie.nl" en twee servers.

Beide servers draaien een DNS server voor "een.nl", "twee.nl" en "drie.nl"

Domeinen "een.nl", "twee.nl" en "drie.nl" staan ingesteld op DNS servers "ns1.een.nl" en "ns2.een.nl".

Nu is er een kringverwijzing ontstaan van "een.nl" naar "ns1.een.nl" (en "ns2.een.nl"). Om de kringverwijzing op te lossen heb ik bij mijn huidige registrar (Webreus) twee glue records laten plaatsen in de zone-file van sidn. Daardoor staan de records "ns1.een.nl A 1.2.3.4" en "ns2.een.nl A 2.3.4.5" direct in de zonefile van .nl, waardoor de kringverwijzing opgelost is.

Is deze constructie ook mogelijk bij Vimexx?

25-09-2016 20:01
#313

Beste Renze,

Dank voor je post op ons forum!

Mogelijk staat deze verwijzing dan gewoon bij SIDN geregistreerd en zal die gewoon nog functionerend zijn zodra je naar ons toe komt. Mocht blijken dat dit achteraf niet het geval is dan kijken we uiteraard hoe we ervoor kunnen zorgen dat je het alsnog voor elkaar krijgt zoals je zelf wil. Maar normaliter staan de nameserver aangemeld bij SIDN en veranderen wij daar verder niets aan.

Hopend hiermee je vraag beantwoord te hebben. Mochten er nog vragen zijn dan vernemen we die graag!

25-09-2016 22:15
#314

Ik heb er geen vertrouwen in dat de records na het overzetten correct blijven staan. Je hebt het nu over de nameserver instelling van het domein. Die zal wel blijven staan, maar voor mijn situatie (met voor domein example.com de nameservers ns1.example.com en ns2.example.com) heb ik extra records nodig ("gluerecords"). Op de website van bijvoobeelt TransIP staat info over hoe je zulke records aanmaakt in hun systeem: https://www.transip.nl/vragen/530-mijn-eigen-names...

 

Ondersteunen jullie dit? Kan ik eventueel zelf gluerecords maken / aanpassen vanuit het beheerpaneel?

27-09-2016 15:16
#315

Beste Renze,

Sorry voor mijn wat latere reactie.

Kan je aangeven om welke nameservers het gaat? Dan controleren wij bij SIDN hoe dat staat ingesteld en kunnen we zien of dat al goed staat. Naar mijn weten hoef je verder niets meer te doen, maar we controleren het graag. Eventueel kan je ook via een email aan support@vimexx.nl laten weten om welke nameservers het gaat, refereer dan wel even naar het forum zodat we weten waar het over gaat.

We zien je reactie graag verschijnen!

- 5 van 5 sterren -