Vimexx Facebook

Onderwerp: Aantal e-mails per batch te verzenden

28-03-2018 08:59

Een vraag i.v.m. het juist instellen van de parameters voor AcyMailing (een nieuwsbrievenmodule voor Joomla).
In AcyMailing is in te stellen hoeveel e-mails per tijdseenheid te verzenden zijn. Zo te zien is de maximale batchtijd op de server 120 seconden.
De vraag is dus: hoeveel e-mails ( n ) kan ik veilig binnen 120 seconden aanbieden aan de smtp-server van Vimexx (AcyMailing wordt dan iedere 120 seconden getriggerd om zo'n blok van n e-mails te verzenden)?

Een vervolgvraag is wat het maximum aantal e-mails is dat per dag aangeboden kan / mag worden aan de smtp-servers van Vimexx. Ik zie dat bij de webhosting pakketten het maximum 3000 per dag is. Is dat als absoluut maximum te gebruiken?

NB: mijn pakket is Reseller Maximaal. 

28-03-2018 10:25
#1258

Beste Stephan,

Dank voor je post op ons forum!

De limiet die geldt, geldt voor je gehele pakket. Het is dus niet zo dat 3000 per dag het maximum is per domein. Als je echte massa mails wil versturen dan raad ik je aan om eens te kijken naar Sendgrid, zij zijn hier namelijk in gespecialiseerd!

Ik denk dat als je er 50 in die tijd elke keer verstuurd het dan het beste voor je zal zijn, ook omdat email servers bij zulke massa's al snel je emailadres als spam gaan zien als je er te veel tegelijkertijd stuurt.

Met vriendelijke groet,

Nau

28-03-2018 10:40
#1260

Dank voor je antwoord Naud. Ik moet de vraag toch nog wat verduidelijken wat betreft het maximum per dag:

Bij de Reseller pakketten staat géén maximum aantal e-mails bij de specificaties. Vandaar mijn vraag wat het maximum is bij Reseller Maximaal (ik zie wel dat bij hostingpakketten het maximum 3000 is). Ik begrijp uiteraard dat dit een maximum per pakket is. Als er bij de Reseller pakketten een maximum geldt is het overigens ook wel verstandig om dit in de specificaties te benoemen.

Vriendelijke groet,

Stephan

29-03-2018 15:16
#1263

Beste Stephan,

Dank voor je reactie.

Je hebt een goed punt, de limieten zijn gelijk. Ik zal het intern aankaarten of we dit niet beter ook kunnen aanduiden, echter ben ik dan ook wel weer bang voor verwarringen aangezien klanten dan zullen denken dat het voor elke gebruiker geldt.

Bedankt voor je feedback!

Met vriendelijke groet,

Naud

- 5 van 5 sterren -