Vimexx Facebook

Onderwerp: Vraag over de beveiliging

23-06-2016 15:59

Hoi,

ik probeer even uit te vinden wat er gebeurd wanneer een van de sites gehacked wordt. Helaas is het op mijn vorige server gebeurd. (Waarschijnlijk Wordpress.) Mijn vraag gaat over wanneer ik verschillende sites op 1 account heb; je hebt dan deze paden:

xx.xx.xx.xx/domains/domein1.nl/public_html/
xx.xx.xx.xx/domains/domein2.nl/public_html/
etc..

Ik ben erg bezorgd dat ik op deze manier gelijk meerdere sites heb die gehacked worden wanneer er 1 omvalt. Kan een PHP-script hoger dan "omhoog" in het pad en een andere site ook benaderen? Het lijkt erop dat dat wel kan?

met vriendelijke groet,

Paul

23-06-2016 17:01
#202

Beste Paul,

Dank voor je post op ons forum.

Wat betreft je vraag zijn alle rechten hetzelfde, je kan eventueel ini_set("open_basedir", "/home/user/domains/jouwdomein.nl/public_html"); plaatsen in je index.php maar daarmee kan ik je niet verzekeren dat de rest van je bestanden onaangetast zullen blijven bij een eventuele hack. Wij maken 7x per dag backups van je websites en slaan deze 30 dagen lang voor je op op een andere locatie. Mocht er dus een website gehackt worden en er andere bestanden aangetast zijn dan kan je altijd een backup terugzetten.

Wil je helemaal voor veilig gaan dan kan je het beste meerdere webhosting pakketten afnemen of kiezen voor een reseller pakket waarna je daarna meerdere gebruikers kunt aanmaken.

Hopend hiermee je vraag beantwoord te hebben. Mochten er nog vragen zijn dan verneem ik die graag!

- 5 van 5 sterren -