Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 03-02-2016

Wie een eigen website of webwinkel op wil zetten, heeft ten eerste een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is een uniek adres dat gebruikt wordt om jouw website op te roepen op het internet. Heb je geen domeinnaam, dan kan jouw website niet opgeroepen worden en is jouw website dus niet zichtbaar op het internet. Voor je aan de slag gaat met het design van jouw website, bedenk je daarom altijd eerst een unieke domeinnaam voor jouw website of webwinkel.

Het bedenken van een domeinnaam lijkt vrij eenvoudig, maar dit kan toch lastiger zijn dan je denkt. Dit komt niet alleen omdat een domeinnaam helemaal uniek moet zijn, maar ook omdat het registreren van een domeinnaam ook verkeerd kan gaan. Wil jij zeker weten dat je de beste domeinnaam registreert voor jouw website? Lees dan in dit artikel welke tips je kunt hanteren bij het registreren van een domeinnaam en je voorkomt dat je fouten maakt of een slechte domeinnaam registreert.

Tip 1: kies een duidelijke domeinnaam

Een domeinnaam moet duidelijk zijn, want je wil natuurlijk dat mensen jouw domeinnaam goed kunnen onthouden. Stel, je wil een domeinnaam voor een bedrijf met de naam ‘Bedrijf ABC’ registreren. Om een duidelijke domeinnaam te registreren, kun je in dit geval het beste kiezen voor een domeinnaam als BedrijfABC.nl of Bedrijf-ABC.nl. Een domeinnaam als Bedrijf-A-B-C.nl is niet alleen onnodig lang, maar ook onnodig ingewikkeld.

Heb je moeite met het vinden van een domeinnaam die eenvoudig is, maar ook uniek? Probeer jouw domeinnaam dan uniek te maken door hier zo min mogelijk complexe elementen aan toe te voegen. Het toevoegen van een ‘-‘ kan vaak al helpen, dus denk vooral niet te moeilijk.

Tip 2: verwerk zoekwoorden in je domeinnaam

Het is niet altijd mogelijk, maar het kan wel interessant zijn om zoekwoorden in jouw domeinnaam te verwerken. Door zoekwoorden in een domeinnaam te verwerken, kan jouw website beter beoordeeld worden door zoekmachines als Google, wat betekent dat jouw website automatisch hoger komt te staan in de zoekresultaten van deze zoekmachine. Heb je een bedrijf met de naam ‘Bedrijf ABC’ en verkoop je tassen, dan kun je de domeinnaam BedrijfABC-tassen.nl registreren om het zoekwoord ‘tassen’ terug te laten komen in de domeinnaam. Overigens wordt wel alleen aangeraden om het zoekwoord terug te laten komen in de domeinnaam als dit niet onnodig verwarrend werkt.

Tip 3: lees de domeinnaam goed na op fouten

Zelfs als je goed oplet bij het registreren van een domeinnaam, kan het voorkomen dat er een foutje komt te staan in de domeinnaam die je registreert. Wil je bijvoorbeeld Bedrijf-ABC.nl registreren en registreer je de domeinnaam Bedrijf-ACB.nl, dan heb je een foutje gemaakt bij de registratie en krijg je de verkeerde domeinnaam. Nu denk je misschien dat dit eenvoudig op te lossen is, maar dit is helaas niet zo. Heb je een foutje in je domeinnaam staan en wil je deze fout corrigeren, dan moet je een nieuwe domeinnaam registreren en betaal je dus dubbel. Om dit te voorkomen, raden wij je aan om je domeinnaam goed na te lezen voor je de aanvraag van jouw domeinnaam verstuurt.

- 5 van 5 sterren -