Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 06-11-2015

Wie zo veel mogelijk producten of diensten wil verkopen met zijn of haar Magento shop, moet meer doen dan het aanbieden van de juiste producten en diensten. De omzet die je maakt met jouw Magento webwinkel is namelijk niet alleen afhankelijk van het aanbod van jouw online shop, maar wordt ook voor een groot deel beïnvloed door de laadtijd van jouw website. Wat voor invloed de laadtijd van jouw website op de omzet van jouw webshop heeft en hoe je de laadtijd van jouw Magento webshop kunt verbeteren, lees je in dit artikel.

De invloed van de laadtijd op de omzet die je maakt

Misschien heb je het zelf ook wel eens meegemaakt. Je wil informatie opzoeken, contact opnemen met een bedrijf om een specifieke dienst af te nemen of je wil een product bestellen en je komt op een langzame website terecht. Moeten consumenten te lang wachten voor ze aan de slag kunnen op de website die ze willen openen, dan zijn veel mensen geneigd om de website maar gewoon weg te klikken. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de maximale laadtijd van een website nooit langer mag zijn dan 7 seconden. Moeten de bezoekers van jouw webshop langer dan 7 seconden wachten tot jouw website geladen is, dan is de kans groot dat jouw website tussendoor al weggeklikt wordt.

Uit onderzoek van Frankwatching is zelfs gebleken dat het versnellen van de laadtijd met 0.9 seconden kan zorgen voor een stijging in het conversieoptimalisatie tot wel 48 procent. Kortom: jouw website hoeft maar een beetje sneller te worden en het conversiepercentage stijgt direct mee.

De laadtijd van jouw eigen Magento shop controleren

Je kunt er eenvoudig achter komen wat de laadtijd van jouw website is door zelf naar jouw website te surfen. Doe dit het liefst met meerdere devices, zoals een computer, een tablet en een smartphone om een duidelijk beeld te krijgen van de laadtijd van jouw website. Meer informatie over de laadtijd van jouw website kun je ook lezen in onze blog over website speed tests.

De laadtijd van jouw website eenvoudig verbeteren

Heb je diverse devices gebruikt om de laadtijd van jouw Magento shop te achterhalen en ben je erachter gekomen dat je vrij lang moet wachten tot jouw shop helemaal geladen is? Dan kun je dit eenvoudig oplossen. De beste manier om de laadtijd van jouw website te verbeteren, is door naar een snelle hoster over te stappen. De laadtijd van een website wordt voor een groot deel namelijk beïnvloed door de snelheid van het hostingbedrijf waar je jouw webhosting hebt afgenomen. Enkele andere manieren om de laadtijd van jouw Magento webshop te verkorten, zijn door afbeeldingen te comprimeren, door het design van jouw website zo eenvoudig mogelijk te houden en door gebruik te maken van caching.

Benieuwd naar waar wij jouw mee kunnen helpen met jouw Magento Webshop? Lees dan alle informatie op onze Magento hosting pagina.

- 5 van 5 sterren -