Vimexx Facebook
Uitschakelen van Squirrelmail

Nieuws van Vimexx op 13-05-2022

Op 1 juni 2022 zal de Squirrelmail webmail omgeving uitgeschakeld worden op alle shared hosting platformen van Vimexx. Na deze datum zal het niet meer mogelijk zijn om in te loggen op de Squirrelmail omgeving om je e-mail te bekijken. 

Het uitfaseren van Squirrelmail stond al langere tijd op de planning, waarvoor meerdere redenen zijn. Zo is de interface van Squirrelmail drastisch verouderd, zijn er minder functies beschikbaar dan onze reguliere webmail en is de laatste update ervan al jaren geleden.

Niet geheel onbelangrijk is een veiligheidsrisico in de software, welke ervoor zorgt dat bepaalde delen van de html weergave misbruikt kunnen worden. Vooral dit laatste speelt de grootste rol in ons denkproces over de uitschakeling.

Gebruik blijven maken van webmail

Uiteraard blijven al je mailtjes bewaard op onze server, en kan je gebruik maken van een modern alternatief om deze te ontvangen en versturen: Roundcube. Binnen Roundcube zijn er meer functies aanwezig zoals bijvoorbeeld een agenda, 2FA ondersteuning en een responsive layout zodat je op elk apparaat je mail kan bekijken. Ook is het mogelijk om je e-mailwachtwoord direct te wijzigen in de webmail omgeving. Deze nieuwe omgeving is bereikbaar op https://mail.zxcs.nl/ of via jouwdomein.nl/webmail.

 

Contactpersonen in Squirrelmail

Let op: Als je gebruikt maakt van het adresboek binnen Squirrelmail zal je deze handmatig moeten migreren naar de nieuwe omgeving op Roundcube. Hoe je dit precies doet lees je in onze migratiehandleiding.

Met vragen over de uitfasering kan je natuurlijk altijd terecht bij onze supportkanalen!

- 5 van 5 sterren -