Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-12-2017

Er zijn vele verschillende hostingpakketten. Ook bij Vimexx kun je verschillende soorten hostingpakketten afsluiten. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor een dedicated server hostingpakket af te sluiten bij Vimexx. Twijfel je of dedicated server hosting ook iets voor jou is? Lees dan meer over deze webhosting in dit artikel. Met de informatie in dit artikel kun je gemakkelijk bepalen of dedicated server hosting wel of niet geschikt is voor jouw website of webwinkel.  

 

De voordelen van dedicated server hosting

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan dedicated server hosting. Het eerste voordeel van deze hosting, is dat je website of webwinkel met dedicated server hosting altijd toegankelijk is. Heb je een kleiner hostingpakket, dan heb je deze garantie helaas niet altijd. Zeker als je een grote website of webwinkel hebt, is het verstandig een dedicated server hostingpakket af te sluiten. Dit pakket is gegarandeerd groot genoeg voor jouw site of shop en zorgt daardoor voor een uitstekende bereikbaarheid.

 

Een ander voordeel van dedicated server hosting, is dat je een unieke server tot je beschikking krijgt als je dit hostingpakket afsluit. Deze server kun je helemaal zelf inrichten. Dit betekent dat je onder andere zelf kunt kiezen welke software er op de server moet staan. Neem je een standaard hostingpakket, dan heb je deze vrijheden niet. Met een standaard pakket ben je meer gebonden aan bepaalde voorwaarden, regels en beperkingen.

 

Tot slot bespaar je geld met een dedicated server hostingpakket. Dit komt omdat je zelf geen server aan hoeft te schaffen, maar een server van Vimexx kunt gebruiken om jouw website of webwinkel te hosten. Omdat een server duur kan zijn, is de besparing van dedicated server hosting al snel erg groot. Ook handig: je hoeft je server niet zelf op te slaan, maar laat dit gewoon voor je regelen door Vimexx.

 

Wel of geen dedicated server hosting?

Als je een kleine website of webwinkel hebt, is het over het algemeen niet nodig een dedicated server hostingpakket af te sluiten. Dedicated server hosting is namelijk meer geschikt voor grotere websites en webwinkels. Heb je een website met veel grote afbeeldingen of heb je een webwinkel met ontzettend veel producten? Dan is dedicated server hosting wel interessant voor jou. Met dit hostingpakket zal jouw website of webwinkel niet vast lopen, altijd bereikbaar zijn en bovendien een snelle inlaadtijd hebben. 

Wat kost een dedicated server?

Een dedicated server is er in veel maten en soorten. Je hebt bijvoorbeeld servers voorzien van normale harddisk, of voorzien van SSD harddisk welke weer een stuk sneller zijn. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen uit RAID of geen RAID. Bij RAID1 betekend het dat er bijvoorbeeld 2 harddisks in de server zitten welke gespiegeld aan elkaar zijn. Stel er valt er 1 uit, dan draait de server naadloos verder op de 2e harddisk en ben je niet offline. Maar wat kost een server nou? 

Bij vimexx hebben we daarvoor een dedicated server configurator gemaakt waar je dit direct kunt berekenen.

Hulp nodig? Neem contact op

Twijfel je nog steeds of dedicated server hosting wel of niet bij jouw website of webwinkel past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze verschillende hostingpakketten en kunnen je helpen het beste hostingpakket voor jouw site of shop te vinden.

 

Wil je meer weten over dedicated server hosting? Dan kun je ook contact met ons opnemen. Ook technische vragen over onze servers kunnen wij voor je beantwoorden, zodat je een duidelijker beeld krijgt van onze dienstverlening.

- 5 van 5 sterren -