Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 20-07-2017

Je hebt flink wat voorraad staan voor jouw online shop en je wil een groot deel van deze voorraad wegwerken. De perfecte manier om dit te doen, is door een online sale te organiseren. Alle items die je graag uit je voorraad wil krijgen, zet je gewoon in de uitverkoop en zo stimuleer je wat meer verkopen. Heb je nog nooit een online sale georganiseerd en heb je daarom geen idee hoe je dit aan moet pakken? Gebruik dan de tips in dit artikel om jouw eerste online sale direct succesvol in te steken.

 

Tip 1: maak een aparte sale pagina

Je kunt jouw afgeprijsde artikelen gewoon in het standaard aanbod laten staan, maar wij raden je aan om een aparte sale pagina aan te maken. Op deze pagina zet je alle artikelen die je met korting wil verkopen, eventueel in categorieën bij een groot aanbod. Een sale pagina is niet alleen overzichtelijk, maar valt ook lekker op in jouw online shop. Consumenten die jouw webwinkel bezoeken, zien de pagina meteen staan in het menu en nemen hier gegarandeerd een kijkje. Wellicht doen ze wel een aankoop, die ze helemaal niet hadden gedaan als jouw sale artikelen in het standaard aanbod hadden gestaan.

 

Tip 2: organiseer diverse sale rondes

Je kunt artikelen direct met 50 procent korting verkopen, maar je kunt er ook voor kiezen om diverse sale rondes te organiseren. De artikelen die je kwijt wil, bied je eerst met 30 procent korting aan. Hoogstwaarschijnlijk worden er nu al veel items verkocht. De artikelen die je met 30 procent korting niet verkocht krijgt, zet je later met 50 procent korting online. Artikelen die hierna nog steeds over blijven en die je echt kwijt wil, kun je zelfs nog met 70 procent korting verkopen.

 

Door meerdere sale rondes te organiseren, trek je meer mensen naar jouw online shop. Ga je van 30 procent korting naar 50 procent korting of van 50 procent korting naar 70 procent korting, dan trekt dit zeker klanten aan. Ook verdien je meer op je sale, aangezien je jouw sale artikelen eerst met een iets lager kortingspercentage aanbiedt. Verkoop je de items meteen met 50 procent korting, dan verdien je minder per verkocht product.

 

Tip 3: kondig je sale aan

Tot slot raden wij je aan om je sale aan te kondigen, bijvoorbeeld via e-mail. Alle klanten waar jij een e-mailadres van hebt, stuur je een e-mail dat de sale begonnen is. Zet een paar populaire artikelen met korting in de e-mail en je trekt de ontvangers van jouw mail naar je online shop. Doen ze hier een aankoop, dan raak jij jouw voorraad gemakkelijk en snel kwijt.

 

Organiseer je een nieuwe sale ronde (zie tip 2)? Kondig ook dit dan weer aan via e-mail. Laat je klanten weten dat je nu nog meer korting geeft dan voorheen en trek ze met deze mededeling naar jouw online shop. De mensen die in eerste instantie niet op je aankondigingsmail hebben gereageerd, gaan nu wellicht alsnog naar jouw webwinkel. Ze worden gelokt door de nog hogere kortingen en bestellen wellicht een of meerdere producten, waar jij een mooi bedrag op verdient.

- 5 van 5 sterren -