Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 03-04-2018

Steeds meer websites en webwinkels hebben een SSL certificaat. Op deze pagina lees je wat dit precies is, maar ook waarvoor SSL dient en hoe je zelf een SSL certificaat kunt installeren op jouw website of webwinkel.

 

Wat is een SSL certificaat?

Koop je een SSL certificaat voor jouw website of webwinkel, dan kun je gebruik maken van een SSL-verbinding. Dit is een gecodeerde verbinding tussen de server van jouw website of webwinkel en de bezoeker van jouw site of shop. Dit klinkt wat ingewikkeld, maar een SSL certificaat is simpelweg een bestand dat ervoor zorgt dat de gegevens die tussen jouw server en de internetbrowser van de consument worden uitgewisseld, beter beveiligd worden.

 

Websites met een SSL-verbinding hebben een andere url dan websites zonder SSL-verbinding. Een website met SSL-verbinding heeft namelijk ‘https://’ voor de url staan, niet ‘http://’.

 

Waarvoor dient dit certificaat?

Als je een website of webwinkel bezoekt, worden er gegevens van jouw internetbrowser naar de server van de site of shop verstuurd. Die server stuurt weer gegevens terug. De gemiddelde internetgebruikers kan deze gegevens niet onderscheppen, simpelweg omdat hier veel technische kennis voor nodig is. Een hacker kan dit echter wel.

 

Om de gegevens van de bezoekers van jouw website te beschermen, kun je een SSL certificaat installeren. Dit certificaat zorgt ervoor dat de gegevens die naar de server van je website of webwinkel worden verstuurd en andersom, goed beveiligd worden. Dit betekent dat hackers niet bij deze (gevoelige) gegevens kunnen komen. Met een SSL certificaat kun je bijvoorbeeld voorkomen dat de adresgegevens van jouw klanten openbaar worden gemaakt, maar ook dat de wachtwoorden van je klanten gestolen worden.

 

Een SSL certificaat kopen

Wil jij een veilige verbinding realiseren tussen de server van jouw website of webwinkel en de computer van je klanten? Dan moet je eerst een SSL certificaat kopen. Er zijn diverse bedrijven die SSL certificaten verkopen. Wij raden je aan om een certificaat te kopen bij een betrouwbare partij. Op deze manier weet je zeker dat je jouw website met een hoogwaardig certificaat beveiligt.

 

Heb je jouw website beveiligd met een SSL certificaat, dan verandert de url. In plaats van ‘http://’, staat er nu ‘https://’ voor de standaard url van je website. Internetgebruikers kunnen aan dit voorzetsel zien dat jouw website of webwinkel goed beveiligd is met een SSL certificaat.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -