Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 19-06-2018

Doorgaans worden er meerdere websites op een server gehost. Dit betekent dat deze website de servercapaciteit met elkaar moeten delen. Komt er plotseling veel verkeer op een van de websites op de server? Dan gebruikt deze website meer servercapaciteit. Hier hebben de andere websites last van. Deze websites kunnen erg langzaam worden, maar ook offline gaan.

 

Als hostingprovider moeten wij ervoor zorgen dat jouw website te allen tijde goed bereikbaar is, ook als je een server deelt met andere (en zeer populaire) websites. Om ervoor te zorgen dat je website goed bereikbaar is, maken wij gebruik van CloudLinux.

 

CloudLinux: een korte introductie

CloudLinux is een besturingssysteem dat in 2010 geïntroduceerd werd. Vrijwel direct na de introductie van dit systeem, zijn wij CloudLinux gaan gebruiken. Het besturingssysteem CloudLinux werkt met een honinggraatstructuur. Websites worden niet geclusterd, maar hebben stuk voor stuk een eigen deel van de server. Dit betekent dat een server alsnog gedeeld wordt door meerdere websites, maar dan wel volgens een logische en goed werkende structuur.

 

De voordelen van CloudLinux

Word je klant van een hostingbedrijf dat gebruik maakt van CloudLinux, zoals Vimexx, dan profiteer je van een belangrijk voordeel. Je krijgt namelijk een eigen deel van de server die je met andere websites deelt. Hierdoor heb je geen last van de andere websites op de server. Grotere websites, die meer bezoekers krijgen, kunnen een groter deel van de server kopen. En blijkt dit deel van de server toch niet groot genoeg te zijn? Dan hebben de andere klanten hier geen last van. De website van de betreffende klant wordt langzamer, maar door de indeling van de server merken de andere klanten niets. Kortom, met CloudLinux kun je een server delen met anderen, zonder dat je last hebt van deze klanten.

 

Overigens brengt CloudLinux ook een voordeel met zich mee voor Vimexx. Sinds wij gebruik maken van CloudLinux, is onze server load namelijk aanzienlijk verminderd. Hierdoor is er minder downtime en kunnen we bovendien sneller reageren als er wel een keertje actie vereist is. Door CloudLinux is de stabiliteit van onze servers sterk verbeterd en dit is niet alleen fijn voor jou als klant, maar ook voor onszelf.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -