Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 18-09-2018

Wanneer je de technologische trends van dit moment volgt, zal machine learning een van de trends zijn die regelmatig voorbijkomt. Middels machine learning is het mogelijk om systemen zelf dingen te laten leren. Google RankBrain is gebaseerd op dit principe, waarbij men inzet op een algoritme dat zoekopdrachten van gebruikers leert te interpreteren. Op basis van de kennis die dit algoritme hiermee vergaard, kunnen de zoekresultaten vervolgens gerangschikt worden. Zo zal het voor gebruikers steeds makkelijker vinden om informatie te vinden. De meest relevante resultaten komen zo immers bovenaan de lijst met zoekresultaten te staan.

 

Google RankBrain is geen losstaand systeem, het is een element van een veel breder systeem. Het gehele algoritme wat Google gebruikt om zoekresultaten te rangschikken noemt men Google Hummingbird.

 

Algoritme dat zichzelf traint om slimmer te worden

Hoewel Google zich al jaren richt op het verbeteren van de relevantie van zoekresultaten, heeft Goolge RankBrain een uniek element. Zoals reeds beschreven werd, is het algoritme gebaseerd op machine learning en kunstmatige intelligentie. Het maakt dat dit algoritme zelf nieuwe kennis kan vergaren en daardoor steeds een stukje slimmer wordt, zonder dat de code handmatig moet worden aangepast.

 

Google RankBrain kijkt onder meer naar het gedrag van gebruikers, om relevante websites te tonen zonder dat het zoekwoord terugkomt op deze website.

Zelf inspelen op de ontwikkeling van Google RankBrain

Niet alleen voor gebruikers is de ontwikkeling van Google RankBrain interessant. Ook als websitehouder dien je rekening te houden met de mogelijke gevolgen van dit nieuwe algoritme. Zo is het belangrijk om je website voortdurend aan te vullen met relevante content, gerelateerd aan het hoofdonderwerp van je website. Des te meer relevante en kwalitatief goede content je aan een website toevoegt, des te groter is de kans dat Google RankBrain je website terug zal laten komen in de zoekresultaten. Zelfs wanneer een gebruiker niet zoekt naar je hoofddienst!

 

De kwaliteit van pagina’s is belangrijk om mensen door te laten klikken op je website. Dit betekent immers dat een bezoeker tevreden is over de aangeboden content en meer wil lezen.

 

Richt je op clusters met zoekwoorden

Eerder werd al aangehaald dat het steeds belangrijker is geworden om je content uit te breiden. Leg de focus niet langer op een individueel zoekwoord, maar richt je op een cluster van zoekwoorden. Des te meer relevante landingspagina’s je aan een website toevoegt, des te beter zal je website ook scoren in een zoekmachine als Google.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!
 

- 5 van 5 sterren -