Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 06-06-2018

Ook als je klant bent bij een hostingprovider met een hoog uptime percentage, zoals Vimexx, kan het voorkomen dat je website korte of langere tijd niet bereikbaar is. Als dit het geval is, wil je dit natuurlijk wel weten, zodat je zo snel mogelijk kunt ingrijpen. Maar hoe kom je erachter dat jouw website langere tijd niet bereikbaar is? Hier heb je diverse monitoring tools voor. Meer over monitoring, lees je op deze pagina.

 

Wat is monitoring?

Als je jouw website monitort, wil dit simpelweg zeggen dat je je site goed in de gaten houdt. Door je website goed in de gaten te houden, kom je er al snel achter als er iets mis gaat. Nu kun je direct ingrijpen, om dit probleem op te lossen. Monitoring is dan ook erg belangrijk als je je website optimaal wil benutten en omzet- en winstverlies tegen wil gaan.

 

Waarom is monitoring belangrijk?

Als je een website beheert, wil je het weten als deze korte of langere tijd niet bereikbaar is. Jouw website kan onbereikbaar zijn door een fout van de hostingprovider, maar het kan ook komen door een fout op je website. Hoe dan ook, je wil zo snel mogelijk handelen als je website het inderdaad tijdelijk niet doet. Dit is alleen mogelijk als je jouw website monitort. Door middel van monitoring krijg je direct een melding als je website onbereikbaar is. Nu kun je direct ingrijpen.

 

Zeker als je jouw website promoot door middel van SEA, is monitoring erg belangrijk. Werkt je website niet en draaien je advertenties nog wel, dan gooi je namelijk geld weg. Met monitoring voorkom je dit soort nutteloze marketinguitgaven.

 

Monitoring met Uptime Robot

Er zijn diverse tools die je kunt gebruiken om jouw website te monitoren. Als je website het niet doet, om wat voor reden dan ook, krijg je een melding van deze tools. Nu kun je het probleem direct onderzoeken en hopelijk zo snel mogelijk oplossen.

 

Eén van de populairste monitoring tools van dit moment, is de tool Uptime Robot. Deze tool bestaat sinds 2010 en is vrijwel helemaal gratis te gebruiken. Uptime Robot heeft enkele premium opties waar je voor moet betalen, maar deze hoef je niet te gebruiken om je website goed te monitoren. Dit betekent dat vrijwel alle gebruikers Uptime Robot gratis in kunnen zetten. Goed om te weten: je kunt meerdere websites monitoren met deze tool. Met de gratis versie van de tool kun je maximaal 50 websites monitoren, op hoog niveau.

server monitoring

 

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -