Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 09-07-2018

Wanneer je een hostingpakket afneemt bij een hosting provider, zal je een aantal gegevens toegestuurd krijgen. De FTP-server en het FTP-wachtwoord zijn hier voorbeelden van. Met deze gegevens is het mogelijk om toegang te krijgen tot de ruimte, die de hosting provider op haar servers aan je beschikbaar heeft gesteld. WinSCP is een programma wat je de mogelijkheid biedt om bestanden van een lokale server naar een externe server over te zetten. Zo kun je een website naar de ruimte op de server van de hosting provider overzetten. Je kunt het programma ook gebruiken om verbinding te maken met andere computers.

 

Het installeren van WinSCP op je computer

WinSCP is een gratis te downloaden programma, welke ook wel SFTP client of FTP client genoemd wordt. Houd er rekening mee, dat het installeren van WinSCP alleen mogelijk is op een computer met Windows. Gebruikers van Apple kunnen voor andere FTP clients kiezen, zoals FileZilla.

winscp logo

Voor het installeren van WinSCP kun je naar WinSCP.net surfen. Klik hier op “Installation package” en start vervolgens de automatische installatie van het programma. WinSCP wordt in het Nederland aangeboden, wat je bij de installatie hiervan kunt selecteren.

 

Inloggen op de server met WinSCP

Nadat je WinSCP op je computer geïnstalleerd hebt, kun je direct beginnen met het overzetten van bestanden. Voordat je de bestanden over kunt zetten, dien je in te loggen met de gegevens van je hosting provider. Gebruik hiervoor je FTP-server, je FTP-gebruikersnaam en je FTP-wachtwoord. In uitzonderlijke gevallen dien je ook de poort in te stellen bij het inloggen op de server. Mocht dit niet worden aangegeven, dan kun je dit vlak openlaten.

 

Hoe zet ik bestanden over naar mijn serverruimte?

Wanneer het inloggen op de server gelukt is met WinSCP, zal je automatisch de bestanden op de server te zien krijgen. Vaak staan er een aantal standaardbestanden op, die je zonder problemen kunt laten staan. Ga naar de map “public_html” of “www” om de website online te zetten. In deze map staat vaak al een bestand met de naam “index.html” of “index.php”. Dit bestand is de huidige homepage van je website.

 

Plaats nu alle bestanden voor je eigen website in deze map en overschrijf hierbij het index-bestand. Na het uploaden van de bestanden zal je website zichtbaar zijn, op de gekozen domeinnaam. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de cache van je browser te legen, als je de website niet direct ziet.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -