Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 16-04-2018

Voor je een webwinkel op kunt richten, moet je eerst een webwinkel CMS kiezen. Een webwinkel CMS wordt ook wel een Content Management Systeem genoemd. Dit is een systeem waarin je jouw webwinkel opbouwt, beheert en eventueel uitbouwt.

 

Eén van Content Management Systemen die je kunt kiezen om jouw webwinkel in op te zetten, te beheren en eventueel uit te bouwen, is WooCommerce. Meer over dit CMS, lees je op deze pagina.

 

WooCommerce: een korte kennismaking

WooCommerce is een webwinkel plugin. De plugin is vele jaren geleden ontwikkeld voor WordPress, een ander bekend CMS. In het begin was de plugin WooCommerce erg eenvoudig en niet zo populair, maar dit is nu wel anders. WooCommerce is vandaag de dag geen simpele plugin meer, maar een complete community. Het is een van de populairste webwinkel systemen van de wereld.

 

De voordelen van WooCommerce

Het is niet zo vreemd dat het CMS WooCommerce in enkele jaren uitgegroeid is tot een van de populairste webwinkel systemen van de wereld. Dit systeem heeft namelijk diverse voordelen. Het eerste voordeel van WooCommerce, is het feit dat dit systeem erg gebruiksvriendelijk is. Ook als je totaal geen ervaring hebt met het opzetten en/of beheren van een webwinkel, kun je dit systeem prima gebruiken.


Daarnaast is WooCommerce erg flexibel. Je kunt er een kleine en eenvoudige webwinkel mee runnen, maar het systeem kan ook meegroeien met je online shop. Mocht jouw webwinkel duizenden bezoekers krijgen of mocht je jouw aanbod uit willen breiden met honderden producten, dan is dit binnen WooCommerce geen probleem.

Tot slot heeft WooCommerce vele verschillende plugins. Deze kun je gebruiken om jouw webwinkel geheel naar wens in te steken. Ook zijn er SEO plugins, die je helpen om jouw online shop hoog te laten scoren in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.  

 

De nadelen van WooCommerce

WooCommerce kent vele thema’s en plugins, maar dit kan ook een nadeel zijn. Door het grote aantal thema’s en plugins, kan het namelijk ook lastig worden een webwinkel te bouwen die helemaal aan jouw eisen, wensen en verwachtingen voldoet. Veel mensen roepen dan ook de hulp in van een WooCommerce expert bij het bouwen van hun online shop. 

 

Daarnaast heeft WooCommerce regelmatig updates. Het is belangrijk deze snel door te voeren, want met een verouderde versie van WooCommerce kunnen er veiligheidslekken in je online shop zitten. Het doorvoeren van al die updates kost tijd en energie. Velen zien het grote aantal WooCommerce updates dan ook als een belangrijk nadeel van het CMS.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -