Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 23-02-2016

Een website is niet zomaar een website. Vergelijk je verschillende websites met elkaar, dan zie je vaak grote verschillen in de kwaliteit van de diverse online visitekaartjes. Door deze verschillen in kwaliteit zijn sommige websites zeer succesvol en populair, terwijl andere sites helemaal geen conversie opleveren. Wil jij de beste WordPress website ontwikkelen? Investeer dan in ieder geval in de usability van jouw online visitekaartje. Wat de usability van een website precies is en hoe je dit belangrijke facet van jouw website kunt verbeteren, lees je in dit artikel. Wil je dat jouw website beter presteert en je jouw bedrijfsdoelstellingen gemakkelijker kunt afstrepen van je lijstje, dan is het lezen van dit artikel zeker een aanrader.

De usability van jouw WordPress website: een korte introductie

De usability van een website wordt ook wel de gebruiksvriendelijkheid van een website genoemd en betreft één van de belangrijkste onderdelen van een kwalitatief hoogwaardige website. Als mensen jouw website niet goed begrijpen, niet goed kunnen gebruiken of iets niet kunnen vinden, is de kans namelijk groot dat ze snel afhaken en je geen conversie opleveren. Indirect heeft de usability van een website dan ook invloed op de kwaliteit van een website, maar ook op de mate waarin een website de bedrijfsdoelstellingen behaalt.

De usability van jouw website verbeteren: drie tips

Er zijn diverse manieren om de usability of gebruiksvriendelijkheid van jouw website te verbeteren. Gebruik je onderstaande tips, dan maak je jouw website in een mum van tijd gebruiksvriendelijker en wordt het gemakkelijker om de bedrijfsdoelstellingen van jouw online visitekaartje te bereiken.

Tip 1: zorg voor een bruikbaar menu dat direct en duidelijk zichtbaar is. Plaats het menu op een plek die de bezoeker van jouw website verwacht, gebruik duidelijke en beschrijvende termen in het menu en verplaats minder belangrijke dingen naar de footer van de website om het menu wat overzichtelijker te maken.

Tip 2: gebruik een zoekfunctie binnen jouw WordPress website. Als een bezoeker iets niet kan vinden via het menu, is de kans groot dat hij of zij de zoekfunctie van jouw website gebruikt. Zorg niet alleen dat er een zoekfunctie beschikbaar is op jouw WordPress website, maar investeer ook in de werking van de zoekfunctie.

Tip 3: gebruik altijd een ‘kruimelpad’ voor jouw WordPress website. Door gebruik te maken van een kruimelpad, kun je bezoekers eenvoudig en snel laten zien waar ze zich bevinden op jouw website. Hierdoor voorkom je dat bezoekers verdwalen en zorg je ervoor dat de bezoekers van jouw website gemakkelijker vinden waar ze naar op zoek zijn, zodat je de conversie van jouw website indirect kunt bevorderen.

Bovenstaande tips zijn niet ingewikkeld om door te voeren, maar verbeteren de gebruiksvriendelijkheid van jouw WordPress website wel aanzienlijk. En omdat de gebruiksvriendelijkheid van jouw website indirect invloed heeft op onder andere de conversie van jouw website, wordt zeker aangeraden om bovenstaande tips door te voeren en je online visitekaartje op deze manier gebruiksvriendelijker te maken.

- 5 van 5 sterren -