Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 08-08-2016

De meeste websites hebben een standaard indeling. Het menu staat op een vaste plek, iedere webpagina is op een bepaalde manier ingedeeld en de gehele website straalt overzichtelijkheid uit. Het is niet voor niets dat de meeste websites dezelfde indeling gebruiken, want dit werkt simpelweg erg goed. Echter, dat de standaard indeling goed werkt, betekent niet dat je deze niet aan kunt passen om de website nog meer te verbeteren. Wil je jouw website met standaard indeling net wat beter maken? Gebruik dan geen gewoon menu, maar vervang je hoofdmenu met een zogeheten sticky menu. Meer over dit unieke menu voor jouw website, lees je op deze pagina.

Wat is een sticky menu?

Een sticky menu wordt ook wel een fixed menu genoemd en is een menu dat letterlijk vastgeplakt zit. Dit betekent dat als je naar beneden scrolt op een website, het menu gewoon mee naar beneden gaat. Het komt niet vervelend midden op de pagina te staan, maar blijft gewoon bovenaan de pagina staan zoals een standaard menu. Heb je een sticky menu, dan kunnen de bezoekers van jouw website het menu nooit meer kwijtraken.

Waarom een sticky menu?

Een sticky menu verbetert de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Hebben bezoekers helemaal naar beneden gescrold op jouw website, dan hoeven ze door het sticky menu niet meer naar boven te scrollen om verder te navigeren. Ze scrollen naar beneden, lezen wat ze willen lezen en gebruiken het menu meteen om naar de volgende pagina te gaan.

Hoe hoger de gebruiksvriendelijkheid van jouw website, hoe hoger het conversiepercentage. Het conversiepercentage van jouw website is het percentage van mensen dat een bepaalde actie onderneemt op jouw website, zoals het doen van een aankoop, het achterlaten van contactgegevens of het indienen van een informatie-aanvraag of offerte. Is jouw website gebruiksvriendelijker, dan heb je simpelweg meer kans op hogere omzetten en dit is natuurlijk iets wat iedere ondernemer wil.

Een sticky menu: is het iets voor mij?

Een sticky menu is geschikt voor iedere website, maar er zijn twee situaties waarin het extra interessant is om een fixed menu aan je website toe te voegen. Ten eerste is een sticky menu extra interessant als je erg lange webpagina’s hebt. Dit kan komen door een lange lap tekst, maar ook door grote afbeeldingen die ervoor zorgen dat jouw websitebezoekers ver naar beneden moeten scrollen om de hele pagina te bekijken. Om te voorkomen dat ze weer helemaal naar boven moeten scrollen om naar de volgende pagina te gaan, laat je een fixed menu plaatsen.

Ook is het interessant om een fixed menu aan je website toe te voegen als het hoofdmenu van je website erg belangrijk is. Staan hier bijvoorbeeld pagina’s in waar de bezoekers van jouw website echt actie kunnen ondernemen, dan is het zeker interessant om het menu mee te laten scrollen met de website. Scrolt het menu mee, dan is de kans namelijk groter dat je websitebezoekers ook echt op de belangrijke pagina’s van jouw website zullen klikken.

 

 

- 5 van 5 sterren -