Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 25-02-2016

Zelfs de beste WordPress websites zijn af en toe aan een update toe. Het regelmatig uitvoeren van updates is niet alleen belangrijk om de kwaliteit van jouw WordPress website te waarborgen, maar is bovendien belangrijk om jouw website goed vindbaar te maken in de zoekmachines. Update je de content op jouw WordPress website, dan wordt jouw website namelijk weer opnieuw gekeurd door zoekmachines. Dit betekent dat je weer een paar plekken kunt stijgen met jouw website in de zoekresultaten van Google, zodat je meer mensen naar je website kunt trekken.

Wil jij de kwaliteit van jouw WordPress website ook waarborgen en er bovendien voor zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines terecht komt? Lees dan in dit artikel welke tips je kunt gebruiken om jouw website eenvoudig te updaten en te verbeteren.

Tip 1: plaats content om klantvragen te beantwoorden

Verkoop je handgemaakte lederen tassen in jouw online shop en word je regelmatig gebeld en gemaild met de vraag hoe jouw tassen het beste onderhouden kunnen worden? Plaats dan nieuwe content op jouw website om deze belangrijke klantvraag te beantwoorden. Op deze manier word je niet alleen minder gebeld en gemaild met dezelfde vraag, maar kom je mogelijk ook hoger in de resultaten van zoekmachines terecht met jouw online shop.

Tip 2: pas bestaande pagina’s regelmatig aan

Door bestaande pagina’s regelmatig aan te passen, worden de pagina’s opnieuw geïndexeerd door Google. Pas je jouw pagina’s op de juiste manier aan, dan heeft dit vaak tot gevolg dat jouw website hoger in de resultaten van Google terecht komt. Daar komt nog bij dat jouw website niet alleen beter vindbaar wordt door pagina’s regelmatig aan te passen, maar dat je de content op jouw website op deze manier ook gemakkelijk kunt verbeteren en actualiseren.

Tip 3: bekijk jouw website als een onervaren gebruiker

Als je vaak aan jouw website werkt, is het logisch dat je jouw website bekijkt als de eigenaar van de website of in ieder geval als ervaren gebruiker. Om jouw website echt te verbeteren, is het verstandig om eens naar de website te kijken door de ogen van een onervaren bezoeker. Doe net alsof je nog nooit eerder een kijkje hebt genomen op je eigen website en loop alle belangrijke pagina’s eens door. Zijn alle pagina’s duidelijk, heb je alle informatie voorhanden of mis je nog belangrijke informatie? Controleer ook of het menu goed werkt, of de zoekfunctie op jouw website vindt wat je wil vinden en of het contactformulier goed werkt en je kunt jouw website echt van top tot teen doorlichten. Kom je verbeterpunten tegen, dan kun je deze punten direct verbeteren voor een betere website. En omdat je jouw website aanpast, komt je online visitekaartje mogelijk ook weer hoger in de zoekresultaten van Google terecht. Een interessant bijkomend voordeel!

Wil je jouw WordPress website continu blijven verbeteren voor een hoger conversiepercentage en een betere vindbaarheid in de zoekmachines? Ga dan direct aan de slag met bovenstaande tips en maak jouw website tot een groot succes.

- 5 van 5 sterren -