Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 16-02-2016

Het ontwikkelen van een website kost veel tijd en energie. Staat jouw website eindelijk online na maandenlang zwoegen, dan is het logisch dat je even geen zin hebt om nog iets aan jouw website te veranderen. Veel ondernemers met een eigen website zetten hun online visitekaartje dan ook online, om er vervolgens bijna niets of helemaal niets meer aan te veranderen voor enkele maanden of jaren. Het is begrijpelijk dat je niet alleen maar met jouw website bezig kunt en wilt zijn, maar het is beter om jouw site wel regelmatig te updaten.

Het belang van het regelmatig updaten van jouw website

Wie zijn of haar website regelmatig aanvult met nieuwe informatie, profiteert van twee belangrijke voordelen. Het eerste voordeel van een actuele website, is dat een website met actuele informatie standaard professioneler oogt dan een website met verouderde informatie. Heb je oude informatie op jouw website staan die nu helemaal niet meer van toepassing is, dan is de kans groot dat de bezoekers van jouw website twijfelen over jouw professionaliteit en dus liever met een ander in zee gaan. Heb je actuele content op je website staan, dan laat je zien dat je innovatief, up-to-date en actief bent en dit laat een goede eerste indruk achter.

Een ander voordeel van een actuele website, is dat een website met actuele content beter wordt beoordeeld door zoekmachines als Google. Dit betekent dat als je regelmatig nieuwe content op jouw website zet, je online visitekaartje hoger in de zoekresultaten van de zoekmachine komt en dus meer bezoekers trekt via Google. En omdat meer bezoekers mogelijk leiden tot meer omzet en dus meer winst, is dit zeker een groot voordeel van actuele content.

Blijf je website regelmatig updaten: drie tips

Vind jij het lastig om je website regelmatig te voorzien van actuele content? Lees dan onderstaande drie tips om jouw website actueel te houden en je weet zeker dat jouw website altijd up-to-date is.

Tip 1: kijk regelmatig op je eigen website. Door regelmatig op je eigen website te kijken, zie je het meteen als er verouderde content op jouw online visitekaartje wordt getoond of als er informatie op jouw website staat die eigenlijk niet meer relevant is. Kijk je nooit op jouw website, dan weet je niet meer precies wat er allemaal te lezen valt op jouw online visitekaartje en is de kans groter dat jouw website bol staat van verouderde en irrelevante content.

Tip 2: plan een vast moment in om jouw website te vernieuwen. Zet bijvoorbeeld iedere donderdag om 11:00 uur een uurtje in je agenda om jouw website te updaten met nieuwe content en je weet zeker dat hier tijd voor vrij wordt gemaakt.

Tip 3: start een blog. Door een blog te starten en jouw blog goed bij te houden met nieuwe content, komt er regelmatig nieuwe informatie op jouw website. Daar komt nog bij dat een blog niet alleen goed is voor de actualiteit van jouw website, maar ook voor de vindbaarheid van jouw website in de zoekmachines en voor de professionele indruk die je achterlaat. Zo kun je een blog niet alleen gebruiken om actuele content te blijven posten, maar ook om te laten zien dat je veel verstand hebt van een bepaald onderwerp binnen jouw vakgebied.

- 5 van 5 sterren -