Vimexx Facebook

Nieuws van Vimexx op 06-05-2016

Omdat steeds meer mensen hun smartphone of tablet gebruiken om online naar informatie te zoeken, is het belangrijk dat je een mobiele website hebt. De meeste ondernemers hebben inmiddels wel een mobiel vriendelijke website, maar lang niet alle mobiele websites werken even goed op de smartphone en/of de tablet.

Heb jij een mobiele website laten ontwikkelen, maar ben je nog niet helemaal tevreden over het resultaat? Lees dan op deze pagina hoe je jouw mobiele website kunt verbeteren met vier handige tips. Het doorvoeren van de tips in dit artikel is niet veel werk, maar het kan jouw website wel gebruiksvriendelijker en dus conversiegerichter maken.

Tip 1: gebruik een eenvoudig design met nadruk op de duim

Omdat een mobiele website op een klein(er) scherm weergegeven wordt, is het belangrijk dat de website strak en eenvoudig oogt. Geen toeters en bellen, maar een website waar je eenvoudig en snel kunt vinden wat je zoekt. Daarnaast is het belangrijk om bij het ontwerpen van jouw mobiele website, rekening te houden met de duim. De beste mobiele websites zijn volledig te gebruiken met de duim, want dit is de vinger die het meest gebruikt wordt om te surfen op de mobiele telefoon. Zorg ervoor dat alle navigatie-elementen van jouw website ‘duim vriendelijk’ zijn en maak knoppen en links ook geschikt voor de duim.

Tip 2: optimaliseer afbeeldingen voor smartphones en tablets

Net zoals een gewone website, moet ook een mobiele website snel ingeladen kunnen worden. Gebruik je te grote afbeeldingen op jouw mobiele website, dan is de kans groot dat het veel te lang duurt voor jouw website geladen is. Zorg ervoor dat de afbeeldingen op jouw mobiele website geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik, bijvoorbeeld door een lagere beeldkwaliteit te gebruiken of de afmetingen van afbeeldingen aan te passen. Bijkomend voordeel voor de mobiele bezoeker van jouw website: er is minder dataverbruik bij het surfen over het mobiele netwerk door kleinere afbeeldingen op jouw website.

Tip 3: zorg ervoor dat praktische informatie goed zichtbaar is

De meeste mensen die een website bezoeken via hun smartphone of tablet, doen dit niet om uitgebreid informatie op te doen over een bedrijf. Ze gebruiken hun smartphone of tablet vooral om openingstijden, dichtstbijzijnde locaties en telefoonnummers op te zoeken en dit betekent dat deze informatie goed zichtbaar moet zijn. Heb je een restaurant of hotel? Dan is het belangrijk dat bezoekers snel, eenvoudig en met enkele tikken op het beeldscherm een reservering kunnen plaatsen via jouw mobiele website.

Tip 4: houd webformulieren zo compact mogelijk

De webformulieren van standaard websites moeten al compact zijn, maar bij mobiele websites is dit nog gemakkelijker. Het invullen van webformulieren is namelijk niet alleen lastiger op een kleiner beeldscherm, maar duurt ook veel langer. Beperk het aantal invoervelden dat gebruikers in moeten vullen en je website is stukken gebruiksvriendelijker.

Je kunt de invoervelden van een webformulier op een mobiele website eenvoudig beperken door gebruik te maken van gps. Door gps in te schakelen, kunnen gegevens als straat, plaats en postcode namelijk al automatisch ingevuld worden, wat betekent dat de bezoeker van jouw website minder hoeft te typen.

- 5 van 5 sterren -