Vimexx Facebook

Hoe stel ik de cronjobs in voor Magento?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Zodra je Magento geinstalleerd hebt op je hostingpakket moet je ook cronjobs in te stellen.

Om Magento goed te kunnen gebruiken dien je een of meerdere cronjobs te hebben ingesteld in je hostingpakket. Hoe je cronjobs kunt instellen vind je in de handleiding Hoe maak ik een cronjob aan?.

Magento 1.9

De volgende cronjob is benodigd voor Magento 1.9, let op dat je "php70" vervangt als je een andere PHP versie gebruikt:

/opt/alt/php70/usr/bin/php /home/GEBRUIKERSNAAM/domains/DOMEINNAAM.nl/public_html/cron.php >/dev/null 2>&1

Waar GEBRUIKERSNAAM en DOMEINNAAM.nl staat dien je eigen data in te vullen.

Magento 2.x

De volgende cronjobs zijn benodigd voor Magento 2.x, let op dat je "php70" vervangt als je een andere PHP versie gebruikt:

/opt/alt/php70/usr/bin/php /home/GEBRUIKERSNAAM/domains/DOMEINNAAM.nl/public_html/bin/magento setup:cron:run >/dev/null 2>&1
/opt/alt/php70/usr/bin/php /home/GEBRUIKERSNAAM/domains/DOMEINNAAM.nl/public_html/bin/magento cron:run >/dev/null 2>&1
/opt/alt/php70/usr/bin/php /home/GEBRUIKERSNAAM/domains/DOMEINNAAM.nl/public_html/update/cron.php >/dev/null 2>&1

Waar GEBRUIKERSNAAM en DOMEINNAAM.nl staat dien je eigen data in te vullen.

Mocht je er niet uitkomen of werkt het niet dan kun je altijd contact op nemen met de support helpdesk via de livechat of een ticket!