Scan jouw website op malware met iThemes Security Plugin

Bijgewerkt op 09-12-2022

WordPress is de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Helaas heeft dit er ook voor gezorgd dat er steeds meer overlast is van malware in bestaande WordPress websites en komt dit vaak binnen via vaak bekende exploits in thema's en plugins. De oplossing is vaak het toepassen van updates op alle geinstalleerde hoofd bestanden, thema's en plugins binnen jouw website.

Om te controleren of er al malware via een exploit binnengekomen is zijn er binnen WordPress veel plugins die dit kunnen scannen voor je. Helaas zijn deze plugins vaak betaald en zorgt dat er voor dat de scan niet goed of niet uitgevoerd wordt.

iThemes Security Plugin met malware scanner

Om te voorkomen dat er niet gescand wordt binnen jouw website, hebben wij de plugin aangekocht met daarbij het meest uitgebreide pakket voorzien van alle mogelijke features. Hierdoor kun jij als klant bij ons alsnog zonder problemen de meest uitgebreide iThemes Security plugin zonder beperking installeren in jouw WordPress website.

Hoe installeer ik iThemes Security Pro?

Als eerst moet je de aangekocht plugin van onze website downloaden. Dit kan op https://www.vimexx.nl/ithemes-security-pro-7.3.2.zip . Eenmaal gedownload volg je de volgende stappen:

1. In het WordPress menu ga je naar de menu optie : "Plugins" en kies je daar voor "Nieuwe plugin" .
  2. Vervolgens klik je bovenaan op de knop: "Plugin uploaden".
  3. Je kiest de zip welke je hierboven van onze website gedownload hebt en kiest voor : "Nu installeren".
  4. Eenmaal geïnstalleerd kies je ervoor om de plugin direct te activeren.
  5. Er komt nu een nieuw item in het linkermenu genaamd : "Security" .
  6. Je klikt op "Security"  en vervolgens op "Settings" en loopt daar de wizard af en configureert alles naar wens

Meer info: https://ithemes.com/security/wordpress-malware-scan/

Extra Wordpress plugin tip van Vimexx

We hebben gemerkt dat je soms het beste 2 security scanners en plugins kunt hebben om zodoende zeker te weten dat alles goed gepakt word. We adviseren hiervoor ook de plugin genaamd: "Ninjascanner" te installeren. Hiermee kan jij nogmaals al jouw WordPress website bestanden scannen en controleert die ook of er wijzigingen zijn t.o.v de origineel door WordPress aangeleverde hoofdbestanden.

Hoe installeer ik de plugin Ninjascanner?

1. In het WordPress menu ga je naar de menu optie : "Plugins" en kies je daar voor "Nieuwe plugin"
  2. Je voert bij "Plugins zoeken" de volgende tekst in: "Ninjascanner" en drukt op enter
  3. Vervolgens zie je de plugin "Ninjascanner" waarbij je op installeren klikt
  4. Nadat die succesvol geïnstalleerd is, klik je op activeren
  5. Er komt nu een nieuw item in het linkermenu genaamd : "Ninjascanner"
  6. Je klikt op "Ninjascanner" en drukt daar op de knop : "Scan your blog".
  7. De scanner zal gaan lopen en laat jou de resultaten zien, waarna je per resultaat het verschil kan zien en zelfs de originele bestanden via een klip op de knop kunt herstellen!

Hulp nodig?

Mocht je er echt niet uitkomen of de problemen niet kunnen verhelpen, dan is daar onze Vimexx opschoonservice voor. Wij zorgen ervoor dat jij een werkende website hebt en geen zorgen meer hebt over malware of hacks.