Vimexx Facebook

Wat betekent Form of Authentication (FOA)?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Als je een domeinhouder wil aanpassen heeft dit voor sommige domeinen als consequentie dat hierop een Transfer Lock volgt van 60 dagen. Wanneer dit het geval is, moet je een zogeheten Form of Authentication accepteren. Dit is simpelweg een bevestiging dat je op de hoogte bent van deze consequenties en dat je hiermee akkoord gaat.

Form of Authentication (FOA)

Wanneer je voor meerdere domeinen tegelijk de houder aan wilt passen, krijg je bij .com domeinen, en andere domeinen in het beheer van ICANN, onderaan de tekst Accepteer FOA. Als je op Bulk inschakelen klikt krijg je de optie om de domeinen te selecteren. 

FOA checkbox

Vink de optie Accepteer FOA aan onderaan de opties om je akkoord te geven voor de wijziging. Klik hierna simpelweg op Instellen om de houders aan te passen.Niet geaccepteerd?

Mocht er een melding komen met de tekst voorbeeld.com FOA niet geaccepteerd, dan kan je dit gemakkelijk omzeilen door deze domeinen individueel aan te passen. Dit houdt in dat je naar Domeinen beheren gaat, links in het overzicht het domein selecteert en klik en daarna op Domein houders. Daar kun je het FOA vinkje los vinden. Klik vervolgens op Houders bijwerken om de houders aan te passen.

Voor vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze support kanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -