Vimexx Facebook

Wat is een clientHold status en hoe los ik dat op?

Bijgewerkt op 29-08-2018

clientHold betreft een domein status code welke toegepast kan worden door een domein registry. Voor meer verschillende status codes kun je kijken in het artikel Wat zijn de verschillende statuscodes die domeinnamen kunnen hebben?

 

Wanneer een domeinnaam onlangs geregistreerd is of verhuisd is, kan het zijn dat deze opeens niet meer werkt. Mogelijk heeft het ICANN een “clientHold” status toegewezen aan jouw domeinnaam.

 

Wat is een clientHold status precies?

Wanneer er een clientHold toegepast wordt, dienen de domeinhouder gegevens geverifieerd te worden. Voor dat de clientHold status toegepast wordt heb je al e-mails ontvangen van de leverancier of het ICANN met betrekking tot de controle van je domeinhouder gegevens. Wanneer er niet voldaan wordt aan deze verificatie vraag, zal het ICANN besluiten de clientHold status toe te passen.

 

Hoe kan ik dit oplossen?

De clientHold status is vrij eenvoudig op te lossen. Indien je de betreffend e-mails niet meer hebt of niet meer kunt vinden, kun je het beste contact opnemen met je domein provider. Deze kan de benodigde e-mails opnieuw laten versturen en zodoende kan jij deze alsnog verifiëren. Controleer of je domeinnaam een clientHold status heeft door het op te zoeken bij een whois gegevens site. Bijvoorbeeld whois.com/whois/ .

TLD’s

clientHold status codes kunnen niet op alle domeinnaam extensies toegepast worden. Ze komen het meeste voor op de domein extensies .com, .net, .org of .info. In principe kunnen alle domeinen die via het ICANN te registreren zijn een clientHold status code krijgen.

Deze statuscodes kunnen niet toegepast worden op domeinnamen met als extensie .nl, .be, .de, .co.uk of .nu.

 

Wil je weten of jouw domeinnaam met een niet genoemde domein extensie kan beschikken over een clientHold status? Dan kun je wellicht controleren of jouw domeinnaam extensie voorkomt in de categorie gTLD. gTLD staat voor General Top-Level Domain, deze categorie bevat alle domeinnaam extensies welke niet toebehoren tot een bepaald land.

 

Bij domeinen die in de categorie vallen voor ccTLD, zullen over het algemeen geen clientHold status krijgen. ccTLD staat voor Country-Code Top-Level Domain, dit houdt alle domeinen in die je kunt associëren met een land. Bijvoorbeeld .nl, .de, .be, .it, .fr enzovoort. Mocht een ccTLD domein spontaan niet meer werken, dan zal dit dus heel waarschijnlijk een andere oorzaak hebben dan een clientHold status.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -