Vimexx Facebook

MySQL error 1452: Cannot add or update a child row

Bijgewerkt op 10-06-2024

Je bent in PhpMyAdmin of een ander SQL programma bezig met het importeren van een gemaakte MySQL export dump (.sql file) en krijgt tijdens het importeren de volgende foutmelding: "MySQL error 1452: Cannot add or update a child row". Heel vervelend, want het zorgt ervoor dat jouw import niet goed (verder) gaat. Via deze handleiding gaan wij proberen je te helpen om dit probleem op te lossen middels enkele stappen:

Stap 1: Log in op PhpMyAdmin

De eerste stap is om (weer) in te loggen in PhpMyAdmin waarin je de database kunt beheren. Aangezien de export verkeerd ging, ga je hier als eerst alle tabellen verwijderen zodat de database helemaal schoon is. 

Phpmyadmin verwijder tabellen

Stap 2: Pas de foreign key checks aan

De 2e stap is om de foreign key checks tijdelijk uit te zetten, dit zorgt ervoor dat je wel succesvol kunt importeren omdat hij zich niet hoeft te houden aan de foreign key restricties. Je gaat hiervoor bovenaan de pagina naar het kopje "SQL" en klikt dit aan. Er opent zich een tekst vak waar je de volgende tekst in plakt:

SET foreign_key_checks = 0;

Zodra je dit gedaan hebt, klik je op "Starten" rechts onderaan. De check word dan uitgezet. 

Stap 3: Importeer de database .sql opnieuw

Nu we de foreign key check uitgezet hebben tijdelijk, kun je de database opnieuw importeren. Je doet hier exact dezelfde stappen als je de eerste keer tijd. Als het goed is, duurt het even maar krijg je geen foutmelding meer te zijn en is de database succesvol geimporteerd. Als je niet weet hoe je een database importeert, kun je de handleiding: "Database importeren via PhpMyAdmin" volgen.

Stap 4: Pas de foreign key checks opnieuw aan

Nu de database succesvol aangepast is, ga je wederom naar het kopje "SQL" en klik je daarop. Vervolgens plak je de volgende code en klik je wederom op "Starten":

SET foreign_key_checks = 1;

Zodra je dit gedaan hebt, staan de foreign key checks weer aan en is alles weer zoals het voorheen was, behalve dat jouw database nu succesvol geïmporteerd is!

 

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -