Hoe verhoog ik mijn WordPress memory limit?

Bijgewerkt op 23-11-2022

Voor sommige WordPress websites is het nodig om meer memory tot je beschikking te hebben. Dit betreft dan de PHP memory, deze is op te hogen aan de hand van het artikel Hoe wijzig ik de PHP instellingen?. Het kan echter voorkomen dat WordPress de verhoging niet door heeft. In dit soort gevallen zul je zelf de memory limiet moeten definiëren in de "wp-config.php".

Stap 1

Open het wp-config.php bestand via een bewerkprogramma. Dit kan via de Direct Admin file manager, maar ook via FTP

Stap 2

Zodra je het bestand geopend hebt ga je opzoek naar de regel met de tekst "/* That's all, stop editing! Happy blogging. */". Boven dit stukje code voeg je het volgende toe:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Je kunt het opgegeven "256M" vervangen door het door jou gewenste memory limiet. Dit kan bijvoorbeeld zijn "512M", "768M" of bijvoorbeeld "1024M". In het algemeen is het aan te raden dit niet hoger te zetten dan nodig. Een hogere limiet kan er namelijk voor zorgen dat bij overmatig gebruik je pakket tegen de geheugenlimiet aan zit waardoor je tijdelijk niet bereikbaar bent. We raden in de meeste gevallen een maximale limiet van 2048M aan.

Stap 3

Zodra je het toegevoegd hebt zal het er ongeveer zo uit komen te zien:

define('WP_DEBUG', false);
define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

/* That's all, stop editing! Happy blogging. */

/** Absolute path to the WordPress directory. */
if ( !defined('ABSPATH') )
	define('ABSPATH', dirname(__FILE__) . '/');

/** Sets up WordPress vars and included files. */
require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

Nadat je het bestand opslaat zal dit direct effect hebben op je WordPress site!

Voor verdere vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze support kanalen, dan helpen we je graag verder met je vraag!