Hoe importeer en exporteer ik een adresboek in Roundcube?

Bijgewerkt op 24-09-2022

Je wil al jouw contactpersonen op elke plek binnen Vimexx hebben om zodoende gemakkelijk emails te versturen. Daarvoor dien je de contacten eenmalig te exporteren en weer te importeren op onze centrale webmail server zodat ze overal ter wereld bereikbaar zijn op elke computer, tablet of telefoon. Hoe je dit doet, leggen wij graag uit:

Stap 1

Log in op web0000.nl/roundcube (kies hier de server waar jouw hostingpakket zich op bevindt) met jouw eigen email adres en wachtwoord.

Als je wilt exporteren vanaf een externe hoster dien je de Roundcube omgeving te gebruiken die de hoster zelf voorschrijft.

Stap 2

Vervolgens klik je links op Contactpersonen:

Stap 3

Je ziet nu links al jouw contactpersonen staan en bovenaan zie je de knoppen exporteren en importeren staan. Je klikt hier op Exporteren waarna jouw PC een contacts.vcf download met daarin al jouw contactpersonen/adresboek. Het exporteren is nu gelukt!

Stap 4

Vervolgens ga je naar web0000.nl/roundcube en log je opnieuw in met jouw eigen emailadres en wachtwoord. Wij gaan de geëxporteerde contacten hier weer naartoe importeren.

Stap 5

Eenmaal ingelogd, ga je links naar Contactpersonen en zie je hetzelfde scherm als net. Je ziet nu bovenaan de knop importeren staan.

Stap 6

Je klikt op de knop importeren, kiest het contacts.vcf bestand en vult de vervolgvragen naar wens in. Je kan dit eventueel ook zo laten staan. Vervolgens importeer je het bestand en zijn al jouw contact personen terug op onze centrale webmail server die overal ter wereld bereikbaar is.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!