Vimexx Facebook

Hoe voeg ik een SSH key toe aan mijn hostingpakket?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Veel gebruikers werken dagelijks via SSH aan hun websites en moeten daarom keer op keer inloggen op SSH. Bij iedere SSH sessie word er in dat geval gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is tegenwoordig, minder veilig en niet efficient. 

Om dit te voorkomen en om sneller in te loggen, zijn SSH keys ontwikkelt. Dit is een sleutel/code welke op zowel de client zijn PC staat(private key) en op de server staat(public key). Als deze twee matchen met elkaar, word je automatisch ingelogd en hoef je geen gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren!

Stap 1

De private key, heb je op de PC staan. Deze moet blijven staan. De public_key, moet op de server geplaatst worden. Dit kun je doen door in DirectAdmin naar "SSH-Keys" te gaan onder advanced features.

Stap 2

Je krijgt nu een nieuw scherm te zien waar je SSH kunt aanzetten maar ook jouw SSH key kunt toevoegen.

Voer jouw SSH key in, in het invoer veld en klik op "Add key".

Stap 3

Zodra je key is toegevoegd dien je SSH mogelijk nog aan te zetten. Dat kan je doen door te klikken op "Enable SSH access".

Zodra dit toegevoegd + ingesteld is, log je uit en weer in waarna je geen wachtwoord en gebruikersnaam meer hoeft in te voeren!

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -