Hoe gebruik ik Outlook op PC met mijn Vimexx mail?

Bijgewerkt op 11-11-2022

Je hebt een e-mailadres bij Vimexx en wilt deze toevoegen binnen je email-programma Outlook op je PC. Wij gaan je uitleggen hoe je dit bereikt in enkele stappen. Je kan daarna zelf emails versturen en ontvangen vanuit Outlook en alles beheren binnen je Outlook programma.

E-mailadres aanmaken in Directadmin

Om te beginnen met het toevoegen van je account in Outlook, is het eerst van belang dat we een emailaccount hebben binnen in DirectAdmin op je webhosting pakket. Om dit te doen kan je deze stappen volgen: Hoe kan ik een e-mail account aanmaken in DirectAdmin?

Nieuw e-mailadres toevoegen binnen Outlook office

Nu we het e-mailadres aangemaakt hebben, gaan we deze toevoegen binnen Outlook.

Stap 1

We beginnen hier met het klikken op "Bestand".

Daarna klikken we op "Account instellingen"

Als vervolgens klikken we op "Nieuw". We starten op deze manier de wizard voor het toevoegen van het e-mailadres binnen je Outlook.

Stap 2

Vervolgens, kom je in een wizard voor het toevoegen van je e-mailadres.
Hier klik je op "Geavanceerde opties" en daarna op "Ik wil mijn account handmatig instellen".

Daarna klik je op "POP" of "IMAP". In dit voorbeeld kiezen wij voor een IMAP koppeling.

Stap 3

Daarna krijg je de accountinstellingen te zien. Deze kan je overnemen uit onze Vimexx e-mail instellingen handleiding en lijken op de instellingen in de screenshot hierin. Zodra je dit gedaan hebt, klik je weer op volgende.

Stap 4

Je ziet nu een nieuwe pagina van de wizard. Hier voer je het wachtwoord van je emailadres in. Als je het die bent vergeten kan je hiermee het wachtwoord van je emailadres resetten

Als je deze hebt ingevoerd klik je onderaan op "Verbinding maken".

Stap 5

Outlook gaat nu bezig om verbinding te maken met jouw emailadres en als dat is voltooid krijg je dit scherm te zien:

In dit voorbeeld voegen wij geen extra accounts toe en worden alle opties uitgevinkt. Uiteraard kan je zelf ook ervoor kiezen om een extra account toe te voegen.

Om dit af te sluiten klikken wij op "Gereed" waarna Outlook alles zal ophalen vanuit de mailserver van Vimexx.

Voor vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze support kanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!