Vimexx Facebook

Websitemaker: Hoe wijzig ik de achtergrondkleur van de website?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Let op: deze handleiding is alleen van toepassing op onze Websitemaker pakketten, als je een Sitebuilder pakket (te vinden bij je domeinen) hebt, is deze handleiding niet van toepassing.

Het aanpassen van de achtergrondkleur van je website kun je doen aan de hand van de volgende stappen.

Stap 1

Klik bovenin op het tandwieltje en kies voor "Achtergrond".

Stap 2

Wanneer je een template gekozen hebt welke geleverd is met een afbeelding als achtergrond, verwijder dan deze door onder “Afbeelding” op het kruisje te klikken.

Stap 3

Klik op “Standaard” als je de kleur voor alle pagina’s wilt aanpassen. Als je voor elke pagina een andere kleur wilt, klik dan links op de betreffende pagina. Klik onder “Kleur” op het potloodje en pas de kleur aan in het vak. Herhaal dit voor alle pagina’s (als je niet voor “Standaard” gekozen hebt).

Stap 4

Je kunt nu ook (eventueel) de header, het middenstuk en de footer een kleur geven. Dit doe je door in de grijze rechthoek op het betreffende gedeelte te klikken. Klik hierna onder “Kleur” op het potloodje en kies uw kleur in het vak. Herhaal dit voor alle pagina’s (als je niet voor “Standaard” gekozen hebt). Wanneer je alles naar wens hebt aangepast, kun je op “Toepassen” klikken om het definitief op te slaan.

Voor vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze supportkanalen, dan helpen we je graag zo snel mogelijk verder!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -