Vimexx Facebook

Hoe start ik met mijn domeinnaam en hostingpakket?

Bijgewerkt op 11-02-2020

Je hebt een idee en hebt hiervoor een unieke domeinnaam geregistreerd en een bijbehorend hosting pakket gekocht. Je hebt direct na het afrekenen enkele gegevens per email gehad van ons en vraagt je nu af waar je moet starten? Deze vraag hebben we vaker gehad waardoor wij je in dit artikel stap voor stap zullen meenemen in een duidelijk stappenplan om vanuit het niets jouw doel te bereiken:

Wat heb je nodig om te starten?

  • Een eigen persoonlijke domeinnaam, zoals vimexx.nl 
  • Een eigen hosting pakket, welke je kan vinden op onze webhosting pagina
  • Een leuk idee of doel!

Enkele belangrijke woorden uitgelegd

DirectAdmin  Een hosting pakket heeft een controlepaneel ook wel een beheerpaneel nodig waarin jij alles kunt beheren, configureren en instellen. Bij Vimexx is dit het DirectAdmin controlepaneel waarmee wij werken en waarin jij aan alle knoppen kunt draaien van jouw hosting pakket. Na het aankopen van jouw hosting pakket krijg je van ons een email met jouw unieke DirectAdmin controlepaneel login gegevens. Bewaar deze email dus goed!

Klantenpaneel: Vimexx.nl beschikt over een uniek klantenpaneel, waarin jij de administratieve zaken van jouw domeinen en hosting pakketten kunt regelen. Ook worden hier de eventuele vragen die je aan ons stelt via een support ticket(online vraag) behandeld en kun je zodoende altijd al jouw vragen terug lezen. Bezoek nu ons klantenpaneel.

Website software: Er zijn honderden website software systemen die al kant en klaar zijn en jou heel veel denk en programmeer werk besparen. Voor elk doel of idee is er tegenwoordig wel een geschikt stukje website software beschikbaar en daardoor kan jij dit vaak gemakkelijk en snel installeren en meteen starten met het inrichten van jouw eigen website naar jouw idee.


Maar eerst...

Voordat je een goede start kunt maken met jouw webhosting pakket en je domeinnaam dien je te zorgen dat deze twee producten aan elkaar gekoppeld zijn. Wanneer deze koppeling niet in stand gebracht is kan je niet werken met je domeinnaam in combinatie met het hosting pakket. De koppeling zorgt er namelijk voor dat de DNS voor je domeinnaam toegewezen staat naar de juiste server.

Het koppelen kan je op twee manieren doen:

1. Domein koppelen via Vimexx

Heb je het domein geregistreerd bij Vimexx? Dan kun je het direct eenvoudig koppelen aan je hosting pakket via het dashboard onder "Domeinen beheren".

Voor meer informatie zie het artikel Hoe koppel ik mijn domeinnaam aan mijn webhosting pakket?.

2. Extern domein koppelen

Heb je het domein geregistreerd bij een andere domein provider? Dan kun je je domein op twee manieren koppelen aan je hosting pakket.

Optie 1: Het domein koppelen doormiddel van het ip adres van de server, zie hiervoor het artikel: Hoe host ik een domein van een andere provider bij Vimexx?.

Optie 2: Bij je huidige domein provider heb je vaak de mogelijkheid om de nameservers aan te passen naar die van Vimexx, zodoende worden de dns records automatisch voor je ingevuld en geregeld. Onze nameservers zijn als volgt:

Mocht je geen eigen domeinnaam hebben maar alleen een webhosting pakket, dan kun je ook gebruik maken van het gratis subdomein wat je geleverd krijgt van ons. Dit domein is standaard aanwezig in je hosting pakket en hoef je verder ook niet apart te koppelen.


Website maken

Wat voor website wil je maken?

Het is van belang om vooraf duidelijk te hebben wat je voor website je wil gaan maken en plaatsen op jouw hosting pakket. Er is tegenwoordig heel veel keuze uit honderden kant en klare website software systemen, maar de vraag is welk systeem is geschikt voor welk doel? Wij hebben hieronder een opsomming van de beste systemen gemaakt en daarbij aangegeven voor welk doel of doelen deze vaak gebruikt worden. Mocht je een bestaande website willen verhuizen, dan raden wij ons website verhuizen stappenplan aan:

1. Wordpress

Geschikt voor een blog, persoonlijke website, informatie website, kleine webwinkel. Ruim 25% van alle internet websites draait op Wordpress

Volg hier de Wordpress installatie handleiding

2. Joomla

Geschikt voor een blog, persoonlijke website, zakelijke website, informatie website, kleine webwinkel.

Volg hier de Joomla installatie handleiding

3. Wordpress met Woocommerce webshop plugin

Geschikt voor een kleine webwinkel, website met webwinkel of een affiliate website.

Volg hier de Wordpress Woocommerce installatie handleiding van Woocommerce zelf.

4. Magento

Geschikt voor een kleine, middel- en grote webwinkel.

Volg hier de Magento installatie handleiding

5. Drupal

Geschikt voor een blog, persoonlijke website, zakelijke website, informatie website, kleine webwinkel.

Volg hier de Drupal installatie handleiding

Installeer je website op het hosting pakket

Als het goed is, heb je in bovenstaande software pakketten voor jou een geschikt pakket kunnen vinden om jouw eigen doel te realiseren. Het is nu zaak deze volledig te installeren op het door jou aangevraagde hosting pakket en de door jou geregistreerde domeinnaam. We hebben per software systeem een installatie handleiding gemaakt waarmee jij van het inloggen tot en met het volledig installeren van jouw gekozen software systeem geholpen word. 

Na het installeren van het software systeem op jouw hosting pakket en domeinnaam, gaan we er van uit dat je kan beginnen met het inhoudelijk bouwen binnen het geïnstalleerde systeem. Uiteraard proberen we hier ook zoveel mogelijk handleidingen voor beschikbaar te hebben binnen onze helpdesk . Het is echter helaas wel zo dat wij de webhosters zijn van jouw website en ervoor zorgen dat jouw website ten alle tijden bereikbaar is voor iedereen op het grote internet. We hebben daarom minder kennis van het daadwerkelijk bouwen van de websites en verwijzen hier graag door naar een website bouwer of een programmeur.

Ervan uitgaande dat jouw software systeem nu succesvol geïnstalleerd is en jij verder kan, help ik je nu graag verder met het aanmaken van een eigen emailadres en het instellen hiervan op jouw PC, laptop, tablet of telefoon!


Email

Aanmaken en instellen eigen email adres

Met een eigen domeinnaam en een hosting pakket is het mogelijk om persoonlijke emailadressen aan te maken. Zo kan je bijvoorbeeld jan@achternaam.nl aanmaken en zodoende elk gezinds lid een eigen en persoonlijk emailadres geven! Handig toch? 

We beginnen in dit geval met het daadwerkelijk aanmaken van een of meerdere emailadressen. Dit doe je in dit geval in jouw DirectAdmin controlepaneel, welke je van ons ontvangen hebt per email. Je kan er ook via jouw klantenpaneel op de Vimexx website middels de groene knop : Direct inloggen bij komen. 

Eenmaal ingelogd, leggen we je via de volgende handleiding over: Emailadres aanmaken in DirectAdmin uit hoe jij een eigen emaildres binnen jouw hosting pakket aanmaakt.

Hoe gebruik ik mijn eigen email adres?

Een email adres word doorgaans gebruikt binnen een email programma op jouw eigen PC, laptop, tablet of telefoon. Je kan echter ook via een webmail werken, waarbij je surft naar een online adres en daar inlogt met jouw eigen email adres en bijbehorende wachtwoord. Erg makkelijk, want zo kan je er ook via andere apparaten ongeacht de lokatie altijd jouw email bekijken!

Hoe bekijk ik de webmail van mijn email adres?

Jouw webmail is altijd bereikbaar via jouw eigen domeinnaam. Je surft in dit geval naar jouw eigen domeinnaam toe en zet er /webmail achter, waarna jij kan inloggen. Een voorbeeld URL in de browser zal zijn: https://jedomeinnaam.nl/webmail . Voor meer informatie over de webmail kun je de volgende handleiding doorlopen: Hoe log ik in op webmail?.

Hoe stel ik mijn email adres op mijn apparaat in?

Elk apparaat is anders en vergt een andere configuratie om email goed en wel te kunnen ontvangen en versturen. We hebben daarom hieronder een opsomming van onze beschikbare email handleiding gemaakt om zodoende voor jou de passende te kunnen gebruiken:

Lukt het helaas toch niet met instellen?

Mocht je toch tegen een fout aanlopen bij het toevoegen van het emailadres op een apparaat en er echt niet uitkomen. Geen stress! We hebben hiervoor onze email instel service welke het graag voor jou instelt en op afstand uitvoert!

Spamfilter instellen voor jouw email adres

Standaard zijn onze spam filters erg slim en zullen ze via uitgebreide algoritmes en online bekende data zorgen dat jouw inbox niet gevuld word met honderden spam emails. Uiteraard wil je zeker zijn dat bepaalde afzenders of emails ondanks dit, niet aangemerkt worden als spam. Uiteraard kan dat binnen Vimexx en leggen wij graag uit hoe jij je spamfilter naar wens kan instellen. Hiervoor hebben wij de handleiding: Hoe filter ik spam? .

Hiermee kan jij alles naar wens instellen bovenop onze standaard algoritmes die ervoor zorgen dat jij geen spam zal ontvangen!

 

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -