Hoe zet ik website content over naar een andere URL/domein?

Bijgewerkt op 03-05-2022

Heb je je website gebouwd onder de standaard URL die je van Vimexx gekregen hebt of onder een andere domeinnaam die je graag zou willen wijzigen? Volg dan het volgende stappenplan om er voor te zorgen dat je website via een andere domeinnaam geladen kan worden. Voor Wordpress is een andere handleiding beschikbaar: https://www.vimexx.nl/help/wordpress-url-wijzigen.

Allereerst dien je in te loggen op DirectAdmin, alle informatie hiervan staat in de email die je van ons ontvangen hebt omtrent je hosting pakket bestelling.

Stap 1

Zodra je ingelogd bent dan selecteer je een willekeurige domeinnaam, mocht je er maar 1 in je beheer hebben dan hoeft dit niet.

Vervolgens zie je de optie "Domain setup" staan, hier klik je op.

Stap 2

Vervolgens klik je op "Change a Domain Name"

Stap 3

Je krijgt daarna de mogelijkheid om de oude domeinnaam te wijzigen, link selecteer je de oude domeinnaam en rechts voeg je de nieuwe domeinnaam toe.

Mocht je de melding krijgen dat de domeinnaam al bestaat dan dien je de oude domeinnaam eerst uit DirectAdmin te halen, vergeet niet dat dit dan ook alle content onder de betreffende domeinnaam zal verwijderen.

Gefeliciteerd je hebt bij deze je domeinnaam gewijzigd in DirectAdmin, houd er rekening mee dat je de nieuwe domeinnaam wel nog naar het hosting pakket dient te verwijzen.