Hoe maak ik een gebruiker aan in Wordpress?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Nieuwe gebruikers aanmaken in je Wordpress website kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld meerdere beheerders wilt hebben of mensen toegang wilt verlenen tot je site. Je kunt daarom ook verschillende rollen instellen voor een gebruiker van wat die wel of niet mag. Een gebruiker kun je eenvoudig aanmaken aan de hand van de stappen hier beneden of het filmpje hiernaast.

Gebruiker toevoegen

Stap 1

Wanneer je ingelogd bent in het Wordpress dashboard, klik je op "Gebruikers" in de menu balk.

Stap 2

Klik onder gebruikers op de optie "Nieuwe toevoegen".

Stap 3

Je krijgt een nieuwe formulier te zien waar je de betreffende gegevens voor de nieuwe gebruikers kunt invullen.

Zodra je hier de gewenste informatie hebt ingevuld klik je op de blauwe knop "Nieuwe gebruiker".

Stap 4

Controleer of de gebruiker goed is aangemaakt en terug te vinden is in het overzicht.

Gebruiker verwijderen

Je kunt vanuit het gebruiker overzicht ook een gebruiker verwijderen. Dat kun je doen door op de betreffende gebruiker te gaan staan met je muis en de optie "Verwijderen" te gebruiken.

Mogelijk dat je daarna de vraag krijgt wat er dient te gebeuren met de content die de betreffende gebruiker aangemaakt heeft. Je kunt er voor kiezen om de content te laten verwijderen of naar een andere user over te plaatsen.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!