Vimexx Facebook

Wat is het verschil tussen Mijn Websitemaker Lite en Premium?

Bijgewerkt op 10-06-2024

Let op: deze handleiding is alleen van toepassing op onze Websitemaker pakketten, als je een Sitebuilder pakket (te vinden bij je domeinen) hebt, is deze handleiding niet van toepassing.

Wanneer je weinig ervaring hebt met het maken van een website, kan het gemakkelijk zijn dit te doen met Mijn Websitemaker. Als je een Basic pakket afneemt, heb je echter slechts de Lite versie van Mijn Websitemaker tot je beschikking.

Aangezien de termen Lite en Premium niet alleszeggend zijn, legt deze handleiding uit wat precies de verschillen zijn. Ook kan je hier een beknopt overzicht vinden van de verschillen:

Websitemaker verschillen overzicht

Inhoud

  1. Maximaal aantal pagina's
  2. E-Commerce
  3. Social Buttons
  4. Geavanceerde tools
  5. Blokken
  6. Website en bestandsgroottes

1. Maximaal aantal pagina's

Met de Lite versie van Mijn Websitemaker kan je slechts een beperkt aantal pagina's binnen je site maken.
Waar je met de Premium versie onbeperkt pagina's kunt toevoegen, kan je website met de Lite versie slechts 5 pagina's bevatten.

Dit is voor een kleine standaard website waarschijnlijk gewoon voldoende, maar wanneer je een grote site wilt bouwen, zal dat niet kunnen met de Lite versie.

2. E-Commerce

Hoewel de meeste mensen die een webshop maken al meer ervaring hebben met het ontwikkelen van een site en hier graag meer vrijheid in hebben, zijn er ook mensen die graag een webwinkel willen maken in Mijn Websitemaker.

Het is mogelijk dit te doen, maar deze functie is enkel beschikbaar in de Premium versie van deze tool.

3. Social Buttons

Hoewel het aantal pagina's en de e-commerce functionaliteit grotere beperkingen lijken, zullen veel mensen graag zogeheten social buttons aan hun site toevoegen.

Social buttons vergroten namelijk je vindbaarheid met zoekmachines zoals Google en verbeteren daarnaast ook de sociale status van je website, doordat mensen zien dat vrienden jouw site leuk vinden.

De Lite versie ondersteunt geen social buttons, terwijl dit bij de Premium versie wel ingebouwd zit.

4. Geavanceerde tools

De Premium versie van de website heeft ook enkele "geavanceerde tools" die niet worden ondersteund in de Lite versie. Waarschijnlijk is de meest nuttige functie die niet in de Lite versie zit de HTML functie. Hierin kan je namelijk zelf HTML scripts toevoegen en heb je dus ook volledige vrijheid in het toevoegen van bijvoorbeeld JavaScripts.

Geavanceerde tools

5. Blokken

Daarnaast is er nog de Blokken functie. Deze functie helpt met het praktisch indelen van je website.

Vaak heb je een bepaalde vorm in gedachten waarin je de website getoond wilt hebben.
De premium versie van Mijn Websitemaker heeft hiervoor een praktische functie, genaamd Blokken.

Je kunt met deze tool voorafgaand aan het maken van je ontwerp de vorm alvast in een blokken-indeling instellen.
Daarna hoef je enkel de onderdelen binnen het blokken veld op te vullen met jouw content.

6. Website en bestandsgroottes

Tot slot zit er bij de Lite Websitemaker een limiet op de grootte van je website, deze is namelijk gelimiteerd tot 50 MB. De Premium websitemaker heeft een onbeperkte websitegrootte. De Lite versie heeft tevens een limiet op de maximale afbeeldingsgrootte, deze is gelimiteerd tot 1 MB per afbeelding terwijl de Premium versie een limiet van 3 MB heeft. De maximale bestandsgrootte (denk aan PDF documenten) is 20 MB voor Lite, en 100 MB voor Premium. Dit is hieronder in een kort overzicht samengevat.

Maak je nu gebruik van Mijn Websitemaker Lite en wil je upgraden naar Premium? Dit kan je doen door je pakket te upgraden maar een Plus pakket of hoger.

Voor verdere vragen kan je natuurlijk altijd terecht op onze support kanalen, dan helpen we je graag verder met je vraag!

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -