Hoe reset of wijzig ik mijn Joomla wachtwoord?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Je wachtwoord vergeten kan natuurlijk gebeuren, het regelmatig wijzigen van je wachtwoord is ook geen slecht idee! Maar hoe doe je dit precies? Er zijn verschillende mogelijkheden om je Joomla wachtwoord te resetten. Wij zullen er een aantal behandelen in de stappen hieronder.

Wachtwoord vergeten

Stap 1

Wanneer je op de administrator pagina bent van je Joomla website, zie je naast het invoert veld voor het wachtwoord een blokje met een vraagteken.

Stap 2

Zodra je hier op klikt krijg je een nieuwe pagina te zien met een nieuw invoer veld. Hier dien je je e-mail adres in te voeren. Zodra je dit gedaan hebt krijg je een email reset mail in je mailbox en kun je het wachtwoord herstellen!

Wachtwoord aanpassen via de database

Stap 1

Om in te loggen op de database heb je de inlog gegevens nodig van je database. Deze kun je vinden in het "configuration.php" bestand.

Dit staat in de configuratie gedefineerd als "public $user" en "public $password".

Stap 2

De gegevens die je daar gevonden hebt kun je nu gebruiken om op PHPMyAdmin in te loggen. Weet je niet hoe je daar kunt komen? Dan kun je de volgende handleiding volgen: PhpMyAdmin voor MySQL databases

Stap 3

Zodra je ingelogd bent klik je in het menu op de betreffende database. Daarna dien je te zoeken naar de tabel die eindig op "_users". Zodra je die gevonden hebt klik je op de naam of klik je op "Verkennen"

Stap 4

Wanneer je in het overzicht bent van de tabel, ga je opzoek naar jouw admin account. Zodra je deze gevonden hebt kun je het gene wat in het veld "password" staat vervangen door het volgende:

$2y$10$LGiNmz6DkBEece4xylWYlOM5a2QY8sL1KqvtoJPShGhWS7MqDXLdq

Zodra je dat gedaan hebt en het hebt opgeslagen kun je nu inloggen met het wachtwoord "Vimexxhelpt!".

Het wachtwoord is uiteraard zonder quotes ( " " ).

Stap 5

Je kunt nu inloggen! Zodra je ingelogd bent is het aangeraden om direct het wachtwoord te veranderen naar een door jou gekozen wachtwoord.

Kom je er nou echt niet uit? Maak je geen zorgen en neem contact op met de helpdesk! Dit kan via de live chat of door een ticket aan te maken!