Hoe laad ik websites in vanuit verschillende mappen?

Bijgewerkt op 03-07-2018

Soms vinden klanten het fijn als ze alle websites via een en dezelfde public_html map kunnen laden. Standaard worden de bestanden per domein/website uit een eigen public_html map geladen echter kan je ook alle websites onder brengen onder één public_html locatie. Zodoende maak je hier voor elke website/domeinnaam een aparte map een en kan je deze via het .htaccess bestand allemaal separaat inladen. Via het volgende stappenplan leggen we je uit hoe je dit kunt realiseren.

Stap 1

Voeg de domeinen toe als pointer onder het domein waarbij je de public_html map wil gebruiken, hoe je dit doet lees je in onze handleiding: Hoe kan ik een domeinnaam laten verwijzen (pointer) naar een bestaande site?.

Stap 2

Maak onder de domeinnaam dat als hoofddomein gaat fungeren in DirectAdmin in de public_html map een bestand aan met de bestandsnaam ".htaccess".

Stap 3

Voeg in dit bestand de volgende code toe waarbij je "jouwdomein.nl" en "BETREFFENDEMAP" vervangt door de domeinnaam die je naar een aparte map wil verwijzen. De volgende code zorg ervoor dat de website met en zonder www. goed zal laden uit de juiste map.

RewriteEngine on
#RULE:,jouwdomein.nl,/BETREFFENDEMAP/
#RULE:www,jouwdomein.nl,/BETREFFENDEMAP/
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^jouwdomein.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/BETREFFENDEMAP//
RewriteRule (.*) /BETREFFENDEMAP//$1 [last]
RewriteCond %{HTTP_HOST}  ^www.jouwdomein.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/BETREFFENDEMAP//
RewriteRule (.*) /BETREFFENDEMAP//$1 [last]

Stel je hebt de domeinnaam jouwwebsite.nl en wil voor deze website de bestanden uit de "dezemapisvoorjouwwebsite.nl" map laden dan zorg je ervoor dat de eerste regel "#RULE:,jouwwebsite.nl,/dezemapisvoorjouwwebsite.nl/" word.

Stap 4

Gefeliciteerd je hebt er nu voor gezorgd dat je domein zal laden uit een door jou aangegeven map. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen, als dat nog niet het geval is, dat je domein naar ons toe verwijst.

Mocht je nog vragen hebben of er niet uit komen, dan staat onze helpdesk voor je klaar. Je kan ons bereiken via de live chat of via een ticket.