Vimexx Facebook

Email overzetten vanaf andere hosting

Bijgewerkt op 10-06-2024

Wanneer je van hosting verhuist wil je natuurlijk ook dat al je email meegenomen wordt. Gelukkig zijn er handige tools waarmee je deze kan synchroniseren. In deze handleiding zullen we proberen zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe dit werkt met Imapsync.

Voordat je de email naar je hosting bij ons kunt synchroniseren, dien je eerst de benodigde email adressen binnen je hosting bij ons aan te maken. Hoe dit moet staat in een andere handleiding uitgelegd, namelijk: https://www.vimexx.nl/help/emailaccount-aanmaken-in-directadmin

Zie je geen mogelijkheid om een mail account aan te maken? Wellicht dat je dan nog geen email hosting pakket hebt afgenomen!

Imapsync

Voor het gebruik van Imapsync hoef je niets te downloaden, dit is gewoon online te gebruiken op https://imapsync.nl

Daar zou je het volgende moeten zien:
https://www.vimexx.nl/asset/Article/1393/storage66060c297ba80.png
Hier vervang je voorbeeld@domein.nl met het over te zetten email adres. Bij password moet het wachtwoord om in te loggen in je email account. Op de plaats van 1. moet het IP adres of de host van je vorige hosting komen te staan. Deze waarde is dus afhankelijk van de vorige host en zal dan ook daar opgezocht moeten worden.

Let op: Indien je je mail wil overzetten vanaf Hypernode/Byte.nl naar ons toe. Dien je bij de IMAP-bron-mailbox niet het mail adres op te geven. Maar de gebruikersnaam/alias van de mailbox. Mocht je deze niet weten zal je deze eerst moeten opvragen bij Hypernode/Byte.nl.

 

De waarde die op de plaats van 2. zal moeten is afhankelijk van de server waarop je hosting staat. Het juiste adres vind je terug door naar DirectAdmin te gaan en naar de URL te kijken. Deze kan je overnemen, maar zonder https:// en :2222. Dan houd je dus enkel het adres over, zoals in het voorbeeld.


https://www.vimexx.nl/asset/Article/1393/storage6667169f548ee.png

Tot slot klik je enkel nog op Sync of hersynchronisatie! Vervolgens worden alle mails overgezet. (Let op: Dit kan even duren.)

Heeft deze handleiding je goed geholpen?
- 5 van 5 sterren -